steelersik19 Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 WitamW połowie lipca doznałem urazu na treningu (Futbol amerykański) i tu pierwsze pytanie, czy ubezpieczyciel może zanizyc kwotę ze względu na wykonywany rodzaj sportu (amatorsko). Oczywiście był neurolog było wszystko. Z rezonansu wyszło"... Niestabilność odcinka Th-L/S.Cechy pogłebionej lordozy lędźwiowej z poziomym ustawieniem kości krzyżowej. W odcinku L3-L4, L4-L5 oraz L5-S1 rozluźnienie pierścieni wloknistych z obwodowym uwypukleniem tarcz miedzykregowych z dyskretnym modelowaniem worka oponowego oraz z penetracja materiału krążka w obręb dolnych części kanałów nerwów rdzeniowych, zwyrodnienie (ledzwiowe? Nie pamiętam czy ledzwiowe)..." rehabilitację zacznę za 3 tygodnie mam rozpisana na 30 godzin. Po tym zajściu myśląc o przyszłości boje się wrócić na boisku, boje się kontaktu, i znowu strasznego bólu. Ubezpieczony jestem i w szkole i prywatnie przez rodziców i teraz pytania, czy mogę zwrócić się do obu ubezpieczycieli o odszkodowanie, jakiej kwoty mniej więcej mogę się spodziewać ze strony ubezpieczyciela szkoły (ubezpieczenie 45 złoty na rok)Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariga Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Oczywiście możesz się zwrócić o odszkodowanie do obu ubezpieczycieli, bo u obu płacisz składki.To są prawdopodobnie polisy NNW, czyli od następstw nieszczęśliwych wypadków, więc dla ubezpieczycieli powinien sie liczyć Twój uszczerbek na zdrowiu, a nie rodzaj uprawianego sportu. Ale należałoby sprawdzić w warunbkach obu ubezpieczeń, czy nie ma jakichs wyłączeń odpowiedzialności dla sportowców.Jaka kwota? To zależy od tego, jaki % uszczerbku na zdrowiu ubezpieczyciel u Ciebie uzna - dostaniesz wtedy odpowiedni % sumy ubezpieczenia. Sprawdź, na jakie sumy jesteś ubezpieczony w szkole i prywatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi