Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

jak długo trzeba czekać na komisje lekarską z PZU

cepter
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak długo trzeba czekać na komisje lekarską z PZU od złożenia wszelkich papierów(ich druk firmowy L4 kartoteka)?.W moim przypadku mija trzeci tydzień i żadnej reakcji,papiery złożyłem w oddziale firmy osobiście.Mój przypadek jest dla firmy troche nie wygodny bowiem leczyłem się prywatnie u jak się puzniej okazało orzecznika PZU(miałem wypadek w pracy zgniecenie prawej dłoni i przedramienia) jest to najlepszy specjalista w moim mieście.Pani przeglądając moje papiery orzekła iż na komisje pójde za dwa tygodnie a kiedy spojrzała iż leczył mnie pan X to nie wiedziała jak tą sprawe załatwić i kazała czekać na wezwanie.Czy może orzekać w mojej sprawie lekarz innej specjalizacji(najpierw miałem iść do ortopedy o potem chciała mnie wysłać do chirurga),czy mogą mnie wysłać do lekarza ortopedy w innym mieście? i czy w takim wypadku PZU wróci mi za koszt podróży?

Dziękuje za szybką odpowiedż.

No to faktycznie zrobiłeś im niespodziankę z tym lekarzem ;-) Ale że tak powiem to nie twój problem niech oni się martwią lekarz którego znasz przynajmniej niej nie będzie leciał w bambuko i określi solidnie uszczerbek a komisja powinna odbyć się jak najszybciej pogoń ich trochę . A tu cytat z jakiegoś standardowego OWU które przypadkiem mam przed sobą :

"Ubezpieczyciel kieruje Ubezpieczonego na powołaną przez siebie komisję lekarską, która orzeknie procent uszczerbku na zdrowiu. Poszkodowany zobowiązany jest przedstawić komisji lekarskiej wszelką posiadaną dokumentację medyczną. Ubezpieczyciel pokrywa koszty związane z komisją lekarską, w tym dojazd na terenie Rzeczypospolitej Polskiej i wynagrodzenie lekarzy. Koszty dojazdu innym środkiem transportu niż komunikacja publiczna refundowane są po zaakceptowaniu zasadności wyboru środka transportu przez lekarzy Ubezpieczyciela."

dzięki za odpowiedż a nie wiesz co znaczy niezwłocznie? tydzień,dwa,30 dni? a co jak przekroczą termin czy moge liczyć na jakiąś kożyść np.masymalną ilość punktów za dany uszczerbek? było by fajnie no nie?.