Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

czy powinnam pisać odwołanie do ZUS?

wiolaa7
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siedem miesięcy temu miałam wypadek w pracy.W protokole jest następujący zapis;ponieważ pracuję na magazynie przy kompletacji towaru na palety poruszam się wózkiem platformowym . Schodząc szybko z wózka poślizgnęłam się na plamie oleju.Przewróciłam się po czy kolega pomógł mi się podnieść( widział plamę oleju na posadzce). Na filmie z kamer monitoringu nie widać tłustej plamy na ubraniu, Widać natomiast jak pracownica zeskakując z wózka, który się jeszcze nie zatrzymał i przewraca się.

Ustalono następujące przyczyny wypadku;

1 upadek w wyniku zeskakiwania z poruszającego się wózka

2 nieprzestrzeganie zasad dotyczących obsługi wózka który jest w ruchu

3 zespól powypadkowy uważa za prawdopodobną mozliwośc wystąpienia śliskiej nawierzchni , która mogła być pośrednią przyczyną zaistnienia zdarzenia

NIE STWIERDZONO ,że wyłączną przyczyną wypadku było naruszenie przez poszkodowanego pracownika następujących przepisów dotyczących ochrony życia i zdrowiaspowodowaniego przez niego umyślnie lub w skutek rażącego niedbalstwa

moje pytanie brzmi czy powinnam odwołać sie od decyzji ZUS za nie uznanie wypadku w pracy?

Jeśli tak to jak mam to zrobić?

Pomocy

,,z posiadanej dokumentacji wynika, że wypadek, który spowodował niezdolność do pracy został nieuznany za wypadek przy pracy z powodu przyczynienia sie do zaistniałego zdarzenia art. 21 ust 1 z dnia 30 pażdziernika 2002r o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy,,

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

na razie nie mam żadnej informacji. Pisałam odwołanie ale wszystko przez kancelarie, Podobno długo się czeka Ja myśle ze swoim prawnikiem, że okolo marca 2015r. powinno coś być już wiadomo...

pozdrawiam