wiolaa7 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Siedem miesięcy temu miałam wypadek w pracy.W protokole jest następujący zapis;ponieważ pracuję na magazynie przy kompletacji towaru na palety poruszam się wózkiem platformowym . Schodząc szybko z wózka poślizgnęłam się na plamie oleju.Przewróciłam się po czy kolega pomógł mi się podnieść( widział plamę oleju na posadzce). Na filmie z kamer monitoringu nie widać tłustej plamy na ubraniu, Widać natomiast jak pracownica zeskakując z wózka, który się jeszcze nie zatrzymał i przewraca się.Ustalono następujące przyczyny wypadku;1 upadek w wyniku zeskakiwania z poruszającego się wózka2 nieprzestrzeganie zasad dotyczących obsługi wózka który jest w ruchu3 zespól powypadkowy uważa za prawdopodobną mozliwośc wystąpienia śliskiej nawierzchni , która mogła być pośrednią przyczyną zaistnienia zdarzeniaNIE STWIERDZONO ,że wyłączną przyczyną wypadku było naruszenie przez poszkodowanego pracownika następujących przepisów dotyczących ochrony życia i zdrowiaspowodowaniego przez niego umyślnie lub w skutek rażącego niedbalstwamoje pytanie brzmi czy powinnam odwołać sie od decyzji ZUS za nie uznanie wypadku w pracy?Jeśli tak to jak mam to zrobić?Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Za malo informacji podajesz.CO jest napisane w pismie ZUS w uzasadnieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolaa7 Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 ,,z posiadanej dokumentacji wynika, że wypadek, który spowodował niezdolność do pracy został nieuznany za wypadek przy pracy z powodu przyczynienia sie do zaistniałego zdarzenia art. 21 ust 1 z dnia 30 pażdziernika 2002r o ubezpieczeniu społecznym z tytułu wypadków przy pracy,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolaa7 Opublikowano 29 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 czy nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misza55 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Warto zawsze pisać odwołanie. Z doświadczenia wiem, że ZUS w początkowych decyzjach zawsze zaniża lub nie przyznaje, dopiero strasząc prawnikiem, bądź kancelarią - zmieniają swoje zdanie. Pamiętaj, że zawsze warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolaa7 Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 ale co w takiej sytuacji mam napisać w uzasadnieniu? Proszę o szybką odp. gdyż mam jeszcze tylko 2 dni na odwołanie się od decyzji!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1979 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 myślę, że tak, nic nie stracisz, a możesz tylko zyskać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokuba Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Myślę, że warto napisać odwołanie. I co, udało się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiolaa7 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 na razie nie mam żadnej informacji. Pisałam odwołanie ale wszystko przez kancelarie, Podobno długo się czeka Ja myśle ze swoim prawnikiem, że okolo marca 2015r. powinno coś być już wiadomo...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi