Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Niepełna wypłata odszkodowania.

mateuszek1507
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem wypadek we Włoszech na zawodach kolarskich

>(przechodzę do sedna sprawy)
> po wypisie ze szpitala we Włoszech otrzymałem papiery z leczenia w języku włoskim. Teraz się staram o odszkodowanie z PZU już częściowo dostałem, chodzi tutaj o moje żebra, które miałem złamane, w opisie podałem, że 7 bo tyle miałem złamanych. Ale przesympatyczna Pani z PZU twierdzi, że nie ma nigdzie tego opisanego w papierach, ja jednak znalazłem coś odnośnie żeber, lecz pani twierdzi, że nie ma stwierdzonej ilość złamanych żeber. A przetłumaczony tekst brzmi tak : ZŁAMANIE WIĘKSZOŚCI ŁUKÓW ŻEBROWYCH OD II DO VIII i pani twierdzi, że nie wie ile to jest większość i że nie ma sprecyzowanego opisu ilości złamanych żeber. Gdy ja jej tłumaczę, że jeśli mamy 10 łuków żebrowych to (od II do VIII ) jest ich 7 czyli większość, bo 7 z 10 to 70% czyli większość, a gdy ( od II do VIII) wlicza się 7 łuków to większość wynosi 4 do 7 żeber i gdy pani to zasugerowałem ona mówi, że nie może wpisać obojętnie jakiej ilość ( 4,5,6 albo 7) bo ona chcę mi wypłacić całość. A na koniec mi mówi, że może policzyć na razie tylko 2 złamane żebra, a później jak udowodnię że było 7 to mi dołoży jeszcze za te 5żeber. Co robić ? Czy oni tak mogą ? Proszę o pomoc.

Ogólnie to u mnie wyglądało to tak (w PZU) 4,5% za złamany prawy obojczyk, 4,5% za złamaną prawą łopatkę, 2% za drut Kirchnera (w obojczyku) i 2x2% za żebra - czyli 15% . a tu jeszcze 10% za 5 żeber mi wiszą, więc są oni na razie do przodu.