betiska Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Witam, jeżdżę 10-letnim mini couperem. Miałam taką sytuację: Stałam na czerwonym świetle. Kierowcy stojącemu za mną pomyliły się pedały i zamiast hamulca wcisnął gaz. Spisaliśmy oświadczenie, zgłosiłam szkodę. Przyjechał rzeczoznawca. Spisał uszkodzenia. Po kilku dniach otrzymałam wycenę, która nie uwzględniała w zasadzie niczego czegobym się spodziewała. Zderzak kazali mi załatać i to wszystko. Nie było mowy o wymianie zderzaka, który jest pęknięty, o uszkodzonym czujniku parkowania, uszkodzonym zamknięciu od klapy i innych drobniejszych naprawach, na których się nie znam. Napisałam odwołanie. Znów przyjechał rzeczoznawca. Stwierdził, że o tym wszystkim co jest do naprawy napisał w pierwszych oględzinach. W drugim protokole z oględzin zasugerował wymianę zderzaka i znów napisał o czujnikach, klapie i innych drobnych naprawach. Ubezpieczyciel na moje odwołanie odpisał, że oględziny samochodu sprawcy nie sugerują, że moja szkoda jest tak duża. Szkody, które ja zgłaszam i o których wspomina ich rzeczoznawca, zdaniem ubezpieczyciela były już przed zdarzeniem i nie podlegają pod szkodę. Co ja mam zrobić??? Czy to ja mam udowadniać, ze czujniki i klapa były przed stłuczką sprawne....??? Na jakie przepisy mam się powołać??? Proszę o pomoc PozdrawiamBeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moto.rzeczoznawca Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam,w tej sytuacji potrzebna jest weryfikacja uszkodzeń w warunkach warsztatowych.Jeśli jest Panii zdecydowana na naprawę samochodu , trzeba oddać samochód do serwisua oni wezwą dodatkowe oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszka28 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Niby człowiek wykupuje te ubezpieczenia a jak przyjdzie co do czego, to nigdy nie wiadomo. Ja się też raz nadziałam na podobny przypadek, wmawiali mi że to już było i nie chcieli wypłacić. Niedługo mi się kończy więc znowu się rozglądam. Dobre opinie słyszałam o Liberty i dość korzystnie wychodzi mi u nich cały pakiet ubezpieczeń lu.pl/komunikacyjne/ubezpieczenie-ac.html ale jeszcze musze to przeanalizowac i porównać z innymi ofertami. Może coś korzystniej znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi