Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

POMOCY WARTA

LejDiMika
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w listopadzie 2013 roku mój mąż miał takie zdarzenie drogowe, że zmieniał pas i nie zauważył pojazdu za nim który jechał z dużą prędkością, ów samochód uderzył w krawężnik po czym ruszył dalej, mój mąż też odjechał. Po paru dniach okazało się, że samochód który uderzył w krawężnik został uszkodzony. Mąż na sprawę nie pojechał bo sprawa była 400 km od nas po za tym ja byłam w ciąży i źle się czułam. Warta dała nam do zapłaty faktury tego Pana na kwotę 2500 z zepsutego samochodu tj reperacja i wynajem samochodu zastępczego, rozłożyli nam to na raty. Spłaciliśmy wszystkie raty, po czym 21 października 2014 roku przyszło nam z Warty kolejne wezwanie do zapłaty tym razem na kwotę 5016, 23 zł uzasadniając to tym, że Pan poszkodowany dosłał im faktury.

A dlaczego poszkodowany nie dostał pieniędzy z Państwa ubezpieczenia OC? Czy Państwa samochód w momencie zdarzenia nie był ubezpieczony? Przecież po to jest ubezpieczenie OC, żeby nie płacić za szkody wyrządzone komuś z własnej kieszeni.

• 2 tygodnie później...
Zakładam, że Państwo spłacają regres ubezpieczeniowy rozłożony na raty z uwagi na fakt, że mąż zbiegł z miejsca zdarzenia. Jeżeli tak jest to proszę o potwierdzenie. Możliwe, że da się coś z tym zrobić.

• 1 miesiąc temu...
Witam, podobny problem. 21.09.2014 miałam kolizje. Nie ustąpiłam pierwszeństwa. Kierowca wyprzedzał przed przejazdem kolejowym dwóch rowerzystów. Niestety była to taksówka. Uszkodzone miał drzwi, lekko wgniecone i zarysowane . dyOdjechałam z tych torów i zjechałam za 100-150m. Gdyż zrobił się korek a nikomu nic się nie stało. Przyjechała policja ten taksówkarz (miał drugiego swiadka po którego zadzwonił ) stwierdzili ze musieli mnie gonić. W piątek 09.01.2015 przyszło mi do zapłaty 6600 tys (regres). Co mogę z tym zrobić ?