Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

PZU zaniza odszkodowanie

cichy1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie Moje dziecko mialo wypadek w szkole , upadlo na twarz i ulamalo sobie zab jedynke . po leczeniu wyslalismy faktury i opis dentysty kosz leczenia wyniósł : 250zl implant , 80zl wizyta i dojazdy 150 zl czyli calkowity koszt 480 zl dostalem decyzje w ktorej przyznano 0.5 % sumy ubezpieczeniowej plus koszty implanta i wizyt niewyplacono za paliwo wyplacili tylko 365zl W tabeli 4 pozycja 28 jest napisane ze za zlamanie kosci lub zwichniecia stawu lecz ja wyczytalem ze za kazdy zab nalezy sie 200zl moje zapytanie to czy Pzu nie zanizylo odszkodowania .Mam tez drugie pytanie czy moge starac sie o odszkodowanie rownierz od szkoly . bardzo prosze o szybka odpowiedz . Patryk

Jeżeli uważasz, że ubezpieczyciel zaniżył odszkodowanie i powinien był zwrócić koszty dojazdów, to możesz się odwoływać.

A za co chciałbyś się domagać odszkodowania od szkoły? Czy wypadek był spowodowany rażącym zaniedbaniem nauczyciela albo uszkodzonym sprzętem szkolnym? Bo jeśli po prostu dziecko potknęło się i upadło, to nie ma podstaw do roszczeń wobec szkoły.