Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

pozostawienie szkła w rece po zabiegu

pmarciniak25
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie w maju br bedac na urlopie ze znajomymi doznalem 2 ran na prawej rece, do wypadku doszlo podczas zabawy, niechcacy wpadlem na szybe, nie znajdowalem sie pod wplywem alkoholu ani zadnych srodkow oduzajacych. Na miejsce wezwano karatke, ktora przewiozla mnie do szpitala na oddzial ratunkowy , reka nadawala sie do szycia. Rana zaczela sie zle goic, ropiec, reka zaczela bolec. Przebywalem juz wtedy za granica a dokladnie w UK. Podczas wizyty u lekarza wspomnialem o bolu reki, zaczely dretwiec mi palce, zaczalem miec problemy z noszeniem ciezkich rzeczy w tej rece. W szpitalu w londynie wykonano mi rtg reki gdzie na zdjeciu widac, zaszyty kawalek szkla w ranie, lekarz w polskim szpitalu nie wykonal zdjecia rtg, nie przeprowadzil tez wczesniejszego wywiadu, ja bedac w szoku ani nie zwrocilem na to uwagi. W londynie wykonano mi zabieg , ktory polegal na ponownym rozcieciu rany wyciagnieciu kawalka szkla, ktory zaczepiony byl pomiedzy sciegnami, moglo doprowadzic to do nieodwracalnych skutkow w funkcjonowaniu dloni. Rana zostala dokladnie wyczyszczona,szklo wyciagniete i zszyta. Posiadam kawalek szkla z rany w specjalnie zabezpieczony pojemniku ze szpitala w londynie, dokumentacje medyczna oraz niezbedne dokumentacje, w zwiazku z powyzszym prosze o porade co w tem sytuacji moge zrobic. Dodam ze rana zostala bardzo zle zszyta, zle sie goila, blizna na dloni jest bardzo widoczna co prowadzi do dyskomfortu w codziennym funkcjonowaniu, specjalisci z lodnynskiegk szpitala postarali sie zszyc fane jak najlepiej ale nie wiele moglj juz zrobic. Prosze o komtakg telefoniczny lub mailowy. Chcialbym aby ta sprawa trafila do odpowiednich instytucji, chciakbym starac sie o odszkodowanie. Nieudolnosc lekarska mogla doprowadzic do zlych skutkow, nadal reka wyglada zle a ja codziennie musze ogladac blizne ktora mnie szpeci.

• 2 tygodnie później...