Odszkodowanie-kancelaria czy osobiście?
Założył TomaszS, 16 lutego 2015 · 1 254 wyświetlenia · strona 1 z 2
Nie wiem czy 1% wchodzi w grę, ale nie bądźmy aż tak pazerni jak ubezpieczyciele. Cieszmy się, że są takie firmy, które są wstanie nam pomóc, wywalczyć jakieś lub większe pieniądze.
Jeśli ktoś zna się na tych sprawach, umie sam zawalczyć nie musi korzystać z usług kancelarii odszkodowawczych. Ja niestety po wypadku nie byłam w stanie zająć się wszystkim, z resztą nawet się na tym nie znam.
Michal Pietrykowski zawsze możesz zadzwonić na infolinię i przeanalizować swoją sprawę.
Montre napisał(a):
Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka
27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania 🙂 Lubię takich naganiaczy 🙂 A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało 🙂
Andrzej_Gryczka napisał(a):
Montre napisał(a):
Votum mi pomogło uzyskac odszkodowanie i nie wzięli jakoś starsznie dużo, bo 27% - w porównaniu z innymi kancelariami- naprawdę spoko stawka
27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania 🙂 Lubię takich naganiaczy 🙂 A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało 🙂
A czy ta firma za 15-18% nie jest to jakaś firma „krzak” bierze kasę i jej nie ma? Votum to stabilna firma, utrzymuje się na giełdzie.. sama chyba bym wolała trochę mniej zyskać a wiedzieć że jestem w dobrych i profesjonalnych rękach ..a wiadomo, że każdy chce wynagrodzenie za wykonaną pracę.
EwelinaManusiak napisał(a):
A czy ta firma za 15-18% nie jest to jakaś firma „krzak” bierze kasę i jej nie ma? Votum to stabilna firma, utrzymuje się na giełdzie.. sama chyba bym wolała trochę mniej zyskać a wiedzieć że jestem w dobrych i profesjonalnych rękach ..a wiadomo, że każdy chce wynagrodzenie za wykonaną pracę.Andrzej_Gryczka napisał(a):
27 % to nie strasznie dużo??? dla kogo nie dużo, bo to prawie 1/3 odszkodowania 🙂 Lubię takich naganiaczy 🙂 A potem jak człowiek bierze uczciwą prowizję 15-18 % to ludzie pytają, a czemu tak mało 🙂Montre napisał(a):
Jako Klient wolałbym otrzymać więcej i być w dobrych rękach 🙂
PS z tego co kojarzę, to firmy które znikały z pieniędzmi Klientów, małych prowizji nie pobierały, a i tak było za mało 🙂
Iga_Bednak napisał(a):
Wertując Państwa wypowiedzi uważam, że branża odszkodowawcza nie powinna zajmować się szkalowaniem konkurencji. Wiele agentów robi wszystko aby zniszczyć swoich przeciwników, to pieniądze przesłaniają im oczy. Starajcie się pomagać Waszym klientom, promujcie swoje firmy ale nie sądźcie innych.
Rzecznik Finansowy rozpoczął pracę nad ustawą o doradcach odszkodowawczych i miejmy nadzieję, że zakończy się temat wysokich prowizji, chodzenia po szpitalach i cmentarzach.
Iga_Bednak napisał(a):
Najważniejszy jest klient i etyczne działanie. A myślę, że Pan po prostu jest zazdrosny o konkurentów ponieważ mają lepsze wyniki i skuteczność niż Pana firma. Najlepiej pisać nielegalnie, naciągają.. to czysta zazdrość.. Może czas wziąć się do roboty a nie szukać szczęścia obrażając innych agentów.
PS nie jestem agentem żaden z firm
Tak jest Panowie, w sieci pełno jest filmików z "konferencji" gigantów odszkodowań. Co mają robić, żeby naciągnąć klienta na jak najwyższą prowizję 🙂
Uważam jednak, że należy się częściowo zgodzić z wypowiedzią Pani Igi Bednak - dotyczącą pomagania na forum.
Pani Igo - proszę zwrócić uwagę, kto na tym forum odpowiada forumowiczom merytorycznie na zadane pytania a kto jedynie podaje dane kontaktowe firmy, którą reprezentuje. Następnie proszę wyciągnąć wnioski, kto i na co jest nastawiony...
a tak na boku: Andrzej Gryczka to ma jakąs licencję na ocenianie która prowizja jest wysoka, która jest uczciwa, która jest niska ? Skąd pomysł że 15-18% to jest akurat to "uczciwe" ? 😉 A może 10% jest uczciwe ? Albo 5% ?
Pomysł że przy prowizji 20% jakieś tam firmy nie przetrwają (MLM) także jest chyba chybiony. Widział kiedyś wyniki finansowe tych molochów ? 😉 Tam jest z czego ciąć (na wydatkach), spokojnie mogłyby to robić taniej. Tylko po co skoro są klienci.
Zresztą dobrze wiecie że sama wartość prowizji ma drugorzędne znaczenie, ważne od czego jest pobierana (a od czego nie), ważne jest czy firma w ramach prowizji ponosi wszystkie koszty (także w sądzie) i to na własne ryzyko (nawet przy przegranej czy niepełnej wygranej).
Ksawery78 napisał(a):
a tak na boku: Andrzej Gryczka to ma jakąs licencję na ocenianie która prowizja jest wysoka, która jest uczciwa, która jest niska ? Skąd pomysł że 15-18% to jest akurat to "uczciwe" ? 😉 A może 10% jest uczciwe ? Albo 5% ?
.