Adi1 Posted November 23, 2014 Share Posted November 23, 2014 WitamZwracamy się z zapytaniem ile czasu mam na odwołanie się od decyzji PZU?? Uleglem wypadkowi w pracy ,miałem rozcięcie. Zbicie kolana z obrzekiem .z PZU otrzymałem 720 zł 1% .bez stawania na komisje. W tej chwili jestem po komisji z zusu ,w której orzeczono stwierdzenie upośledzenia funkcji kolana lewego ,który powoduje trwały uszczerbek i dano mi 4%.czy mogę ubiegać się od PZU o ponowne na liczenie oraz komisje lekarska mimo iz pieniądze wpłynęły na konto ok 2 tyg temu. Bardzo proszę o rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blazej.Andruszkiewicz Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Powiedz jak doszło do wypadku? Czy było to zaniedbanie pracodawcy? Co do komisji naocznej musisz sprawdzić jaki masz wariant polisy. Czasami są takie warianty, że nie ma możliwości powołania komisji naocznej. Odwołanie jak najbardziej możesz złożyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_Gryczka Posted November 25, 2014 Share Posted November 25, 2014 Adi1 wrote:WitamZwracamy się z zapytaniem ile czasu mam na odwołanie się od decyzji PZU?? Uleglem wypadkowi w pracy ,miałem rozcięcie. Zbicie kolana z obrzekiem .z PZU otrzymałem 720 zł 1% .bez stawania na komisje. W tej chwili jestem po komisji z zusu ,w której orzeczono stwierdzenie upośledzenia funkcji kolana lewego ,który powoduje trwały uszczerbek i dano mi 4%.czy mogę ubiegać się od PZU o ponowne na liczenie oraz komisje lekarska mimo iz pieniądze wpłynęły na konto ok 2 tyg temu. Bardzo proszę o radeNa odwołanie masz 3 lata od decyzji PZU. Złóż odwołanie powołując się na orzeczenie ZUS. Może się zdarzyć, że masz wariant ubezpieczenia "sztywny % za uszczerbek" i powołanie na orzeczenie ZUS nie wiele pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now