QORDIAN Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam-opiszę sytuację-w pracy (na dole pracuję jako elektryk) było zdarzenie w postaci takiej, że schodząc z drzewa usypanego na przejściu (takie warunki dołowe) stanąłem nogą w błoto gdzie nie widziałem był kamień i skręciłem nogę. Silny ból minął po 5 minutach i w sumie przestało mnie boleć (mam świadków na to zdarzenie) Niestety nie pamiętam kiedy to było dokładnie. Po kilku miesiącach wstając z krzesła już w domu poczułem silny ból-udałem się do ortopedy i po usg wyszło, że miałem skręconą nogę jakiś czas temu i na jednej z kości mam narośl która powoduje ból przy zgięciu nogi i trzeba to operować.Siedzę na L4 od 7 października. Miałem prowadzoną rehabilitację przez 6 tygodni. Wypadku w pracy nie zgłosiłem bo w sumie trochę się wystraszyłem konsekwencjami że wypadek jest z mojej winy. Nie wiem co mam zrobić-zgłosić? Czy tonie za późno?Sporo tracę siedząc na zwykłym zwolnieniu. Całe leczenie kosztowało mnie już (łacznie z zabiegiem, który mam jutro) 7000. Czy mam szansę na zwrot poniesionych kosztów? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezelka Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Nie ma terminu do zgłoszenia wypadku. Zgłoś go do BHPowca. To on ustali czy wypadek był z Twojej winy czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QORDIAN Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 ezelka wrote: Nie ma terminu do zgłoszenia wypadku. Zgłoś go do BHPowca. To on ustali czy wypadek był z Twojej winy czy nie. A jeżeli mi udowodnią,że to z mojej winy (dla nich to lepiej jak wina pracownika)-czy to nie odbije się na tym, iż będę bardziej narażony na kontrole itp. rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi