bmwe39 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Witam, nigdy nie sadziłem ze będę musiał sie tutaj zarejestrować , ale niestety okoliczności sa takie a nie inne wiec;parę dni temu, podczas pełnienia służby {niebieski mundur) w czasie pościgu wylądowaliśmy na polu po dachowaniu , ja bylem pasażerem. więcej szczegółów nie ma sensu opisywać.. Sytuacja wygląda tego typu ze samodzielnie wyszliśmy z wozu i po zejściu adrenaliny zaczęły wychodzić dolegliwości, ,takie jak, ból karku , głowy biodra ogólne potłuczenia, wylądowaliśmy w szpitalu na 4 dni , i teraz pytanie, jak wygląda sprawa odszkodowania, lekarz w szpitalu w karcie medycznej na wypisie , określił rozpoznanie jako " pourazowy zespól bólu głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa oraz ogólne urazy". stąd pytanie,z jakiego tytułu można wnioskować o odszkodowanie , sprawca zbieg, został jedynie porzucony pojazd, ja posiadam grupowe ubezpieczenie na życie w pzu , nie wiem czy wozy firmowe posiadają NNW , i jak liczony jest wypadek w trakcie służby ? Chciałbym jeszcze dodać że objawy i bóle nie ustępują , sa uciążliwe i nie naturalne do zwykłych " potłuczeń " jak określił to lekarz w szpitalu, wiec na pewno będę konsultował sie dalej z neurologiem.Nie wiem czy wszystko jasno opisałem wazie jakiś braków proszę pisać , uzupełnię na bieżąco.Z góry dziękuje za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Witam, Może się Pan ubiegać o odszkodowanie ze swojego ubezpieczenia grupowego w pzu, z ZUS (jako wypadek przy pracy), OC sprawcy wypadku, nawet jeśli nie uda się go ustalić to wtedy można się zgłosić do Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego. Proszę też zbierać wszelką dokumentację medyczną, rachunki, paragony, dowody dojazdu do lekarzy bo dzięki temu jest szansa na zwrot kosztów z ubezpieczenia OC. Pozdrawiam, Łukasz Spaleniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwe39 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 No ok. Ale jesli zakonczyl bym leczenie na tym etapie to jesli dobrze sie orientuje uszczerbku na zdrowiu procentowego chyba nie ma. Czyli odszkodowanie tez bedzie ciężko wyciagnac. A jesli jest mozliwosc to gdzie mozna szukac ? Oc sprawcy ok , nnw ? Wlasna polisa ? Firma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Nie do końca rozumiem Pana post. Z tego co wiem jeśli leczenie nie zostało zakończone to można ubiegać się o odszkodowanie, w takiej sytuacji można starać się też o zaliczkę która pokryje przyszłe koszty leczenia lub pomoże spłacić już poniesione. W razie pytań proszę o podanie jakiś danych kontaktowych do siebie e mail albo telefon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwe39 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To prosze o maila i odezwe sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 To mój adres email lukasz.spaleniako2.plMiędzy spaleniak a o2.pl proszę wpisać jeszcze @ ponieważ nowy użytkownik nie ma uprawnień do podawania adresów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwe39 Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 wiadomosci wyslane na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 LukaszSpaleniak wrote:Witam,Może się Pan ubiegać o odszkodowanie z ZUS (jako wypadek przy pracy), nawet jeśli nie uda się go ustalić to wtedy można się zgłosić do Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego.Łukasz SpaleniakPanie Łukaszu:1. za wypadek mundurowego na służbie odszkodowanie wypłaca MSWiA a nie ZUS2. jakim cudem odszkodowanie ma wypłacać UFG jak wypadek nie był spowodowany przez uciekający pojazd, tylko przy próbie jego zatrzymania - odpowiedzialność ponosi kierowca radiowozu, którego pasażerem był pytający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 bmwe39 wrote:Witam, nigdy nie sadziłem ze będę musiał sie tutaj zarejestrować , ale niestety okoliczności sa takie a nie inne wiec;parę dni temu, podczas pełnienia służby {niebieski mundur) w czasie pościgu wylądowaliśmy na polu po dachowaniu , ja bylem pasażerem. więcej szczegółów nie ma sensu opisywać.. Sytuacja wygląda tego typu ze samodzielnie wyszliśmy z wozu i po zejściu adrenaliny zaczęły wychodzić dolegliwości, ,takie jak, ból karku , głowy biodra ogólne potłuczenia, wylądowaliśmy w szpitalu na 4 dni , i teraz pytanie, jak wygląda sprawa odszkodowania, lekarz w szpitalu w karcie medycznej na wypisie , określił rozpoznanie jako " pourazowy zespól bólu głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa oraz ogólne urazy". stąd pytanie,z jakiego tytułu można wnioskować o odszkodowanie , sprawca zbieg, został jedynie porzucony pojazd, ja posiadam grupowe ubezpieczenie na życie w pzu , nie wiem czy wozy firmowe posiadają NNW , i jak liczony jest wypadek w trakcie służby ? Chciałbym jeszcze dodać że objawy i bóle nie ustępują , sa uciążliwe i nie naturalne do zwykłych " potłuczeń " jak określił to lekarz w szpitalu, wiec na pewno będę konsultował sie dalej z neurologiem.Nie wiem czy wszystko jasno opisałem wazie jakiś braków proszę pisać , uzupełnię na bieżąco.Z góry dziękuje za odpowiedziZ polisy OC samochodu którym Pan jechał przysługuje:- zadośćuczynienie za krzywdę- odszkodowanie z tytułu poniesionych strat i utraconych korzyściZ ubezpieczenia grupowego:- świadczenie z związku z trwałym lub długotrwałym uszczerbkiem na zdrowiu- + inne świadczenie jeśli jest szerszy zakres ubezpieczenia (niezdolność do pracy, koszty leczenia itp.)Z ubezpieczenia społecznego mundurowych (MSWiA):- jednorazowe odszkodowanie z tytułu wypadku podczas pełnienia służby- wynagrodzenie w wysokości 100 % podstawy wymiaru zasiłkuZ rozsyłaniem emaili proszę ostrożnie, bo jak widać po forum nie zawsze osoby oferujące pomoc mają wiedzę o odszkodowaniach, a ich jedynym zadaniem jest podpisanie umowy.W przypadku pytań proszę pisać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Panie Andrzeju, Ma Pan rację... faktycznie za ten wypadek wypłaca odszkodowanie MSWiA- troszkę szybko przeczytałem post i wyleciał mi fakt, że poszkodowany jest mundurowym.Z tego co pisał poszkodowany w e-mail oraz na forum nie do końca wynika, że sprawcą był kierowca radiowozu czy uciekający dlatego napisałem o OC sprawcy- ten fragment Pan wyciął Nie wiem o kim Pan mówi pisząc, że jedynym zadaniem osób jest podpisanie umowy. Dopiero zaczynam swoją przygodę z odszkodowaniami i proszę mi wierzyć, że na tym forum jestem aby poszerzyć swoją wiedzę a nie aby podpisywać umowy. Pozdrawiam serdecznie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 LukaszSpaleniak wrote:Panie Andrzeju,Ma Pan rację... faktycznie za ten wypadek wypłaca odszkodowanie MSWiA- troszkę szybko przeczytałem post i wyleciał mi fakt, że poszkodowany jest mundurowym.Z tego co pisał poszkodowany w e-mail oraz na forum nie do końca wynika, że sprawcą był kierowca radiowozu czy uciekający dlatego napisałem o OC sprawcy- ten fragment Pan wyciął Nie wiem o kim Pan mówi pisząc, że jedynym zadaniem osób jest podpisanie umowy. Dopiero zaczynam swoją przygodę z odszkodowaniami i proszę mi wierzyć, że na tym forum jestem aby poszerzyć swoją wiedzę a nie aby podpisywać umowy.Pozdrawiam serdecznie,1. skoro samochód został na miejscu a kierowca zbiegł - to UFG nie odpowiada, bo jest pojazd którym ewentualnie (nie wiem czy doszło do kontaktu pomiędzy pojazdami itp.) spowodowano szkodę. UFG w tym przypadku może odpowiadać jeśli samochód nie posiadał ważnego ubezpieczenia OC. Odniosłem się tylko do fragmentu wypowiedzi, który byłe błędny i nie dlatego, że chcę Pana strofować, ale mogło to wprowadzić czytającego w błąd.2. na forum dominuję ludzie którzy podają swój numer telefonu lun email tylko po to, aby złapać Klienta - jeśli widzę, że ktoś udział w forum zaczyna od wstawiania formułek - załatwimy, mamy doświadczenie, możemy pomóc - to dla mnie oznacza, że nie ma żadnej wiedzy o odszkodowaniach a ma jeden cel. Swoją drogą regulamin forum który powinien Pan przeczytać przy rejestracji jasno mówi o tym, że zakazane jest podawania danych kontaktowych (reklama) chyba, że ma się zgodę. admina.Skoro zaczyna Pan swoją przygodę z odszkodowaniami to zachęcam do publikowania tylko tego czego jest się pewnym na 110 %, bo można wprowadzić kogoś w błąd. Swoją drogą życzę powodzenia w odszkodowaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwe39 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 No i widzę ze pan Andrzej obalił moje niejasności wiec za to dziekuje, Na razie nie zdecydowałem sie jeszcze kto będzie prowadził moja sprawę, czekam az zakończę leczenie , w tym czasie , zbieram wszelkie informacje i wskazówki, miedzy innymi na tym forum, Dlatego z góry wszystkim dziękuje, Chciałbym dodać jeszcze ze sprawa zaczyna sie powoli klarować, i wina będzie po stronie kolegi który kierował , wiec na pewno nie będę działał na jego szkodę, wiec z tego co zrozumiałem pozostaje tylko odszkodowanie mswia które sam ogarnę oraz grupowe, i tu będę potrzebował pomocy aby wyciągnąć od nich jak najwięcej oczywiście jeśli zakwalifikuje sie na uszczerbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwe39 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Jeszcze jedno , wiem ze lekarzami państwo nie jesteście , ale nie daje mi spokoju ale może wasze doświadczenie odpowie na moje pytanie ,mam stwierdzone na ta chwile, "pourazowy zespól bólowy głowy oraz odcinka szyjnego kręgosłupa , licznie powierzchowne urazy."Z tego co wyczytałem, nigdzie nie ma któregoś z rozpoznanych u mnie ,chociaż jedyny podobny to :Wycinek tabeli norm uszczerbku...95` Urazowe zespoły korzeniowe (bólowe, ruchowe, czuciowe lub mieszane) – w zależnościod stopniaa) szyjne bólowe 2–5b) szyjne bez niedowładów – ból, zaburzenia czucia, osłabienie lubbrak odruchów5–15c) szyjne z obecnością niedowładów – w zależności od stopnianiedowładu i zaników mięśniowych10–30...UWAGA:Zaburzenia stwierdzone w poz. 95 powinny mieć potwierdzenie w dokumentacji medycznejz leczenia i diagnostyki następstw zdarzenia. Czy to jest to samo co mam czy jednak korzeniowe to zupełnie co innego / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 bmwe39 wrote:, Chciałbym dodać jeszcze ze sprawa zaczyna sie powoli klarować, i wina będzie po stronie kolegi który kierował , wiec na pewno nie będę działał na jego szkodę, wiec z tego co zrozumiałem pozostaje tylko odszkodowanie mswia które sam ogarnę oraz grupowe, i tu będę potrzebował pomocy aby wyciągnąć od nich jak najwięcej oczywiście jeśli zakwalifikuje sie na uszczerbek.Jeśli sprawcą uznany zostanie kolega z którym Pan jechał może Pan nie szkodząc mu wystąpić o odszkodowanie i zadośćuczynienia z polisy OC samochodu którym podróżowaliście. Kolega nie będzie miał z tego powodu nieprzyjemności. Pytanie o uszczerbek zdecydowanie do lekarzy i to po przedstawieniu im dokumentacji medycznej.PS większa pomoc będzie potrzebna przy OC samochodu, a nie przy odszkodowaniu "branżowym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi