Witam, nigdy nie sadziłem ze będę musiał sie tutaj zarejestrować , ale niestety okoliczności sa takie a nie inne wiec;
parę dni temu, podczas pełnienia służby {niebieski mundur) w czasie pościgu wylądowaliśmy na polu po dachowaniu , ja bylem pasażerem. więcej szczegółów nie ma sensu opisywać.. Sytuacja wygląda tego typu ze samodzielnie wyszliśmy z wozu i po zejściu adrenaliny zaczęły wychodzić dolegliwości, ,takie jak, ból karku , głowy biodra ogólne potłuczenia, wylądowaliśmy w szpitalu na 4 dni , i teraz pytanie, jak wygląda sprawa odszkodowania, lekarz w szpitalu w karcie medycznej na wypisie , określił rozpoznanie jako " pourazowy zespól bólu głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa oraz ogólne urazy". stąd pytanie,z jakiego tytułu można wnioskować o odszkodowanie , sprawca zbieg, został jedynie porzucony pojazd, ja posiadam grupowe ubezpieczenie na życie w pzu , nie wiem czy wozy firmowe posiadają NNW , i jak liczony jest wypadek w trakcie służby ? Chciałbym jeszcze dodać że objawy i bóle nie ustępują , sa uciążliwe i nie naturalne do zwykłych " potłuczeń " jak określił to lekarz w szpitalu, wiec na pewno będę konsultował sie dalej z neurologiem.
Nie wiem czy wszystko jasno opisałem wazie jakiś braków proszę pisać , uzupełnię na bieżąco.
Z góry dziękuje za odpowiedzi