ernesto123 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Kiedy ustępowałem pierwszeństwa na skrzyżowaniu uderzył we mnie inny samochód w tylni zderzak mojego auta, uszkadzając go oraz powodując uraz odcinka szyjnego mojej żony. Na miejscu była policja która sporządziła notatkę urzędową. Winnym całej sytuacji był oczywiście drugi kierowca co potwierdziła na miejscu policja.Problem jest tyle większy, że kierujący tym pojazdem był Niemiec. Co w takiej sytuacji robić? Jak starać się o odszkodowanie za uraz żony jak i za zderzak jeżeli kierujący był obcokrajowcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Jeśli wypadek był w Polsce i ma Pan dane Ubezpieczyciela niemieckiego to proszę poszukać korespondenta ds roszczeń w Polsce i tam zgłosić szkodę. Korespondenta można ustalić na stronie www.pbuk.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernesto123 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dziękuję za odpowiedź, wypadek był w Polsce, wszystkie informacje dotyczące sprawcy zdarzenia posiada policja, ja niestety nie. Czy po otrzymaniu notatki od policji mam się zwrócić do korespondenta ds roszczeń ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Witam, Tak po otrzymaniu notatki z policji należy się tam zgłosić w sprawie odszkodowania i zadośćuczynienia. Należy pamiętać żeby jak najlepiej udokumentować całe zdarzenie tzn. notatka policji, dokumentacja medyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernesto123 Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi