beata_bopoczta.pl Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Od siedmiu lat pracuje w szpitalu w sterylizacji w zeszłym roku doznałam urazu bolała mnie ręka i tył pleców nastepnego dnia obudziłam się już z większym bólem, miałam wolne tzn 3 dni wolnego myślałam że przejdzie ale niestety nie,wiec jak jechałam na dyżur do pracy to poszłam odrazu na izbe przyjęć lekarz zrobił RTG i stwierdził skrecenie i naderwanie górnego odcinka kręgosłupa szyjnego dostałam kilka dni zwolnienia niestety nie przeszło wiec poszłam do ortopedy dała leki i skierowanie do neurologa i tam pani pytała jak doszło do urazu wieć opowiedziałam lekarz powiedziała żebym to zgłosiła do BHP niestety tam pan kazał tylko iść do przełorzonej a ta mi powiedziała że ona skąd ma wiedzieć że to przez prace mi sie stało,da łam sobie spokój Wracając do pani dr. neurolog dała skierowanie na rezonans magnetyczny,wyszło mize mam dyskopatie , przepuchline i inne dolegliwości byłam pół roku na zwolnieniu potem 3 msc na zasiłku rehabilitacyjnym.Gdy ten się kończył poszłam do lekarz zakładowej ta kazała iść do ortopedy po zaświadczenie czy moge dzwigać powyżej 12 kg niestety ortopeda napisała że nie moge następstwem tego nie zostałam dopuszczona do pracy i w kadrach powiedziano mi że dostane wymówienie teraz jestem na urlopie zaległym ale chce domagać się zadośćuczynienia.Jak to zrobić bardzo proszę o pomoc.Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348278 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Niech się Pani zgłosi do PIP i zgłosi, że pracodawca nie chce zbadać Pani wypadku i zbiera wszystkie dokumenty medyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi