ile dostanie odszkodowania.
Założył Anik, 1 lutego 2015 · 427 wyświetleń
Nic to Pani beacie nie pomoże, bo ona na odszkodowaniach się nie zna, tylko wkleja numer telefonu 🙂
Skoro ma Pani dwa rodzaje ubezpieczeń to z obydwu może Pani otrzymać świadczenia. Wysokość ich zależy od sumy ubezpieczenia i sposobu liczenia oraz wysokości trwałego uszczerbku na zdrowiu (są również ubezpieczenia ze sztywnym mnożnikiem np. złamanie nogi 10 % bez względu na rodzaj złamania i powikłania). % uszczerbku ustali lekarz w oparciu o tabele która stanowi załącznik do OWU (ogólne warunki ubezpieczenia). WG tabeli ZUS (tabele ubezpieczycieli są zbliżone) uraz stawu skokowego bez zniekształceń oceniony jest pomiędzy 1 - 15 %
Anik napisał(a):
Ubezpieczenie prywatne mam 240 a szkolne 40 zł. Eh ale mam nadzieję ze to Nie będzie jakies 1000-1500 zł ?
Rozumiem, że podane kwoty to jest miesięczna wysokość składki? Te kwoty nic nie mówią o wysokości sumy ubezpieczenia, tą może Pani sprawdzić w polisie. Niestety może się okazać, że świadczenie będzie w niższej wysokości niż Pani zakłada.
Anik napisał(a):
Jak bedzie nizsza , to wysle odmowe , poniewaz mam 10 srub , i jedna plytke i bd miala z 5-6 operacji jesli nie wiecej
Suma świadczenia w przypadku ubezpieczeń NNW zależy od trwałego lub długotrwałego uszczerbku na zdrowiu, a nie od liczny zabiegów jakie Pani przejdzie oraz od poczucia krzywdy - to nie jest ubezpieczenie. Za zabiegi operacyjne może Pani otrzymać świadczenie, jeśli będzie miała Pani taki wariant w ubezpieczeniu.