Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy dostanę odszkodowanie?

kalcia528
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :) w środę uczestniczyłam w wypadku drogowym.Otóż późnym wieczorem wracaliśmy do domu.Na światłach kierowca przed nami chciał zmienić pas i uderzył w nas

Na skutek uderzenia mam skrócony kręgosłup szyjnych i leżę w szpitalu.Noszę kołnierz ortopedyczny.Do tego mam.lekkie wstrzasnienie mózgu.Jednak gdy zjawiła się policja nie było mnie na.miejscu zdarzenia,bo pojechałam taxi do domu.W szpitalu wylądowałam dopiero w piątek, za skierowanie lekarza rodzinnego.Czy jest szansa na dostanie jakiegokolwiek odszkodowania?Muszę nosić kołnierz ortopedyczny przez okres 3 tygodni.

Dzień dobry,

Oczywiście należy się odszkodowania za uszczerbek na zdrowiu z każdego dobrowolnego ubezpieczenia które Pani posiada. Dodatkowo Jeśli tamten kierowca został wskazany jako sprawca to należy się odszkodowanie z jego OC. Pieniądze należą się za :

- Za ból i cierpienie fizyczne i psychiczne.

- Zwrot udokumentowanych kosztów leczenia, przejazdów, dojazdów na wizyty lekarskie, kontrolne, zabiegi rehabilitacyjne, dojazdy rodziny w celu odwiedzin, zakupu lekarstw i wszelkich środków medycznych, sprzętu ortopedycznego, odpłatne wizyty lekarskie, koszt opieki drugiej osoby jeśli była konieczna.

- Zwrot utraconych korzyści w związku z przebywaniem w szpitalu, na zwolnieniu lekarskim poszkodowanego lub osoby opiekującej się nim.

- Zwrot za uszkodzone, zniszczone rzeczy.

- Naprawa samochodu

Jeśli ma Pani siły, czas i wiedzę może Pani dochodzić odszkodowania sama. Jest też możliwość powierzenia sprawy kancelarii bądź firmie odszkodowawczej która zajmie się sprawa za Panią przy minimum formalności z Pani strony.

• 1 rok później...

Post zainteresowanej jest sprzed roku. Jak nawet tego nie zauważyliście, to świadczy to o Państwa profesjonalizmie ;)

Tak przypadkiem znalazłem ofertę pracy w Kancelarii Casus Bellil:

"Wynagrodzenie

• 20% od uzyskanej kwoty odszkodowania + zaliczka

Od 2000 do 70000 PLN"

Jak tyle oferują przedstawicielowi, to jaką prowizję klientowi???