odamroz Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Witam! 5 lat temu moja córka doznała urazu zwichnięcia rzepki. Ok. 1 miesiąc była unieruchomiona w gipsie, punkcje oraz zabiegi. Po wypadku córka otrzymała odszkodowanie od Allianz i PZU . Wydawało się, że leczenie jest zakończone, lecz rzepka w czasie 4 lat zwichała się ponownie kilka razy. Diagnoza - nawykowe zwichnięcie rzepki - konieczna operacja. W ubiegłym roku (2014) córka miała operację, po której była unieruchomiona ok. 2 miesiące (gips, stabilizator i śruby). Operacja oraz cierpienie na skutek urazu 5 lat temu. Wspomnę, że w 2011 roku ubiegając się o odszkodowanie nie wiedziałam, że uraz może mieć tak poważne konsekwencje dla zdrowia córki i kiedyś niezbędna będzie poważna operacja.W ubiegłym miesiącu złożyłam dokumenty w Allianz o odszkodowanie w związku z przebytą operacją i niestety ale otrzymałam taką odpowiedź:"Uprzejmie informujemy, iż orzeczenie procentu trwałego uszczerbku na zdrowiu i przekazanie decyzjiTowarzystwa miały miejsce w 2011 roku (ostateczna decyzja z dnia 26.01.2011 roku). Zgodnie z art. 819 §1, § 2 kodeksu cywilnego przedawnienie roszczeń jest liczone po upływie 3 lat, od dnia wydania decyzjikońcowej tj. od dnia 26.01.2011 roku.W związku z biegiem przedawnienia TU Allianz Polska nie znajduje podstaw do ponownego rozpatrzeniaroszczenia."Czy naprawdę dziecko nie ma szans na odszkodowanie za poniesiony ból i cierpienie związane z wcześniejszym wypadkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi