Upadek z drabiny

Założył ewa777, 4 listopada 2012 · 771 wyświetleń

ewa777

Bardzo proszę o informację ,jakie są procedury o odszkodowanie z tytułu upadku z drabiny

Pracowałam w gospodarstwie brata i spadłam .jeszcze nie zgłaszałam do pzu wypadku .Co powinnam wiedzieć

monika.k
1
Mariusz

Witam, co do lekarza to jego zachowanie nie jest niczym nowym. Odkąd pamiętam zaświadczenie od lekarza na temat stanu zdrowia podczas leczenia zawsze było problemem. Jeżeli leczenie byłoby prywatne, z pewnością takie zaświadczenia wypisywałby na zawołanie tylko, że za opłatą. 🙂 Co zrobić, taki kraj...

Wracając do sprawy, to proszę napisać z jakiej wysokości Pani spadła, czy to było w zakresie obowiązków, etc.

BHP-owcowi chodzi o informację z rozpoznanym urazem potrzebnym do uzupełnienia protokołu.

monika.k
T
monika.k
Między innymi tak
Mariusz

monika.k napisał(a):

Tak , był to zakres moich obowiązków gdyż nie ma nigdzie zapisu dotyczących obowiązków kierownika w dyskoncie. Człowiek zobowiązany jest robić wszystko. W moim przypadku upadek nastąpił z około 80 cm. Usiłowałam zdjąć z górnej półki rolki do drukarek fiskalnych (udało się !!! same spadły)a ja razem z nimi. Najgorszy jest fakt iż główną przyczyną wypadku był zawrót głowy a co za tym idzie nie kontrolowany odruch spowodowany jak dla mnie bardzo dużym stresem. Wymuszenia przez pracodawcę na mojej osobie wystawienia dokumentu kw na poczet zaliczki mojego wynagrodzenia. Miałam oddać 1/3 pensji jako zwrot kosztów dojazdu osób przybyłych na inwentaryzację. Z tego co wyczytałam zawrót głowy czy omdlenie nie jest przyczyną zewnętrzną tym bardziej stres. W związku z powyższym mogą nie uznać mi wypadku w pracy.???

Tak, w Pani przypadku nie zostanie zaliczony wypadek w pracy..

monika.k
2
Andrzej_Gryczka

ewa777 napisał(a):

Bardzo proszę o informację ,jakie są procedury o odszkodowanie z tytułu upadku z drabiny
Pracowałam w gospodarstwie brata i spadłam .jeszcze nie zgłaszałam do pzu wypadku .Co powinnam wiedzieć

1. z jakiego ubezpieczenie chcesz dochodzić świadczeń
2. co było przyczyną upadku
3. czy posiadacz gospodarstwa posiadał ubezpieczenie OC
ewa777

Dziękuję za odpowiedz panu Andrzejowi

Odpowiem na pytania

-1.z ubezpieczenia brata oc

-2.drzewo się złamało

mam endoprotezę stawu biodrowego

kamilnowak

Witam,

Przede wszystkim czy brat ma wykupione obowiązkowe OC rolnika, żeby można rościć. Niby obowiązkowe, ale wiadomo jak to jest,,,,