Odszkodowanie za obojczyk

Założył porobiony312, 19 lutego 2015 · 410 wyświetleń

porobiony312

Witam, otóż 2 miesiące temu złamałem obojczyk z przemieszczeniem, niefortunny wypadek. Łączna kwota ubezpieczenia wynosiła 13000 zł.

Po zaniesieniu wszystkich potrzebnych dokumentów do PZU, dzień pózniej zadzwoniła do mnie kobieta która powiedziała że z wyliczeń itp wyszło 340 zł odszkodowania. Uważam że ta kwota jest zaniżona, a więc odmówiłem. 2 dni później przysłali na konto 250 zł. Ktoś może mi to wyjaśnić?

imported_Martus

Wydaję mi się, że zaproponowana kwota 340 zł byłaby, gdyby podpisała Pani ugodę z PZU. Skoro Pani otwarcie powiedziała, że kwota jest za niska i będzie odwoływać się to ubezpieczyciele pomniejszyli kwotę. Aczkolwiek należy stwierdzić, że zaproponowana kwota jest bardzo mała.

porobiony312 napisał(a):

Witam, otóż 2 miesiące temu złamałem obojczyk z przemieszczeniem, niefortunny wypadek. Łączna kwota ubezpieczenia wynosiła 13000 zł.

Po zaniesieniu wszystkich potrzebnych dokumentów do PZU, dzień pózniej zadzwoniła do mnie kobieta która powiedziała że z wyliczeń itp wyszło 340 zł odszkodowania. Uważam że ta kwota jest zaniżona, a więc odmówiłem. 2 dni później przysłali na konto 250 zł. Ktoś może mi to wyjaśnić?