miloszSKO Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam,jak w temacie, będąc na wyjeździe na nartach w Austrii uległem małemu wypadkowi. Doznałem bardzo mocnego stłuczenia lewego łokcia i w związku z tym mam kilka pytać. Z góry dziękuję za pomoc 1. Jestem ubezpieczony w trzech miejscach: na uczelni, u rodzica w pracy oraz miałem osobne ubezpieczenie na wyjazd PZU Wojażer. Czy mogę uzyskać odszkodowanie od tych trzech ubezpieczycieli czy tylko od jednego?2. Jaki jest czas na zgłoszenie szkody? Na razie kontaktowałem się tylko z PZU3. Mam skierowanie na rehabilitację lewego łokcia i chętnie bym ją odbył jednak wiadomo jak u nas jest z takimi sprawami na NFZ, terminy na maj, czerwiec itd. Czy jeśli odbędę taką rehabilitację prywatnie to ubezpieczyciel zwróci mi jej koszty w 100%? Jeśli jej nie odbędę to odszkodowanie będzie odpowiednio niższe?4. Czy zostawiać rachunki za leki jakie biorę? Odzyskam to od ubezpieczyciela?5. Sytuacja wydarzyła się ponad dwa tyg. temu, a ręka nadal jest opuchnięta, w siniakach oraz mam bardzo niewielki zakres ruchu ręką. Jaki to będzie procent uszczerbku za zdrowiu? Na jakie odszkodowanie mogę liczyć? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi