W lutym roku 2008 doznałem urazu prawego oka. Na wskutek urazu chemicznego (zalanie alkoholem etylowym oka) doznałem denaturacji (ścięcia się) 3/4 części rogówki prawego oka. Przez pierwszy tydzień to co mogłem nim zobaczyć to jedną wielką rozmytą plamę dopiero z czasem polepszyło się. Okres odrostu całej warstwy rogówki wynosi 30 dni. I teraz moje pytanie? Ile orientacyjnie wynosi procent mojego uszczerbku na zdrowiu?
Denaturacja 3/4 rogówki prawego oka.
Założył Ogi, 13 marca 2008 · 549 wyświetleń
A widzisz coś na to oko? to może być spory uszczerbek, na pewno przeszło 30%. Z jakiego ubezpieczenia zamierzasz dochodzić odszkodowania?
tak mój wzrok wrócił już do poprzedniego stanu 🙂 jestem ubezpieczony na uczelni czy mogę w takim bądź razie ubiegać się o odszkodowanie ??
witam pod tym adresem możesz znaleźć informacje jak wyliczyć % uszczerbku na zdrowiu:
link zewnętrzny zablokowany
Możesz oczywiście starać się o odszkodowanie z Twojej polisy NW Procedura dochodzenia odszkodowania z polisy NW nie jest skomplikowana Na początek należy zgłosić szkodę (na specjalnym druku) i stawić się na komisję lekarską wyznaczoną przez zakład ubezpieczeń. Pamiętaj aby na komisję przynieść możliwie najwięcej dokumentów medycznych dotyczących Twojego przypadku.