Witam
Uległem wypadkowi w pracy i chciałbym się dowiedzieć na jaki procent uszkodzenia ciała mogę liczyć z ZUS'u i z PZU?
Jest to wypadek w pracy na kopalni.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Założył Szczepan3, 20 marca 2015 · 723 wyświetlenia
Witam
Uległem wypadkowi w pracy i chciałbym się dowiedzieć na jaki procent uszkodzenia ciała mogę liczyć z ZUS'u i z PZU?
Jest to wypadek w pracy na kopalni.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Martus napisał(a):
Wydaje mi się, że w przypadku PZU tak 10-15 % (z nastawieniem przez nich na 10%). W razie pytań polecam zgłosić się do jakieś Kancelarii np. Mazurskiego Centrum Odszkodowań. Są bardzo życzliwi 🙂
Życzliwym może być nawet najgorszy patałach. Więc ta cecha nie może być wyznacznikiem przy podejmowaniu decyzji o wybór pełnomocnika.
proponuję zapoznanie się z tabelą uszczerbków na zdrowiu dostępną w sieci. tam można znaleźć w jakim przedziale procentowym jest dany uraz. jeżeli TU lub ZUS uzna uszczerbek w połowie przedziału to nie będzie źle chociaż zalecam odwołanie. jeżeli w dolnych granicach to koniecznie trzeba się odwoływać.
Pozdrawiam:
szary-kormoran70
Martus napisał(a):
Do Centrum Polska: Może i tak... ale w przypadku MCO w grę wchodzą jeszcze kompetencję, brak opłat wstępnych, niskie prowizje i przede wszystkim nastawienie na pomoc klientom, a nie żerowanie na ich nieszczęściu. A to chyba w dzisiejszym świecie ważne!
Jak chce Pani pomóc to może Pani to zrobić na forum udzielając sensowych wypowiedzi. Jak do tej chwili próbuje Pani ,,nagonić'' potencjalnego klienta do jakieś firmy mówiąc o profesjonalizmie i kompetencjach. Proszę postarać się we własnych wypowiedziach przekazać soją wiedzę z zakresu likwidacji szkód i faktycznie pomóc danej osobie a nie skupiać się jak Pani to dobrze ujęła na ,,żerowaniu'' na forum.
Centrum Polska napisał(a):
Martus napisał(a):
Do Centrum Polska: Może i tak... ale w przypadku MCO w grę wchodzą jeszcze kompetencję, brak opłat wstępnych, niskie prowizje i przede wszystkim nastawienie na pomoc klientom, a nie żerowanie na ich nieszczęściu. A to chyba w dzisiejszym świecie ważne!
Jak chce Pani pomóc to może Pani to zrobić na forum udzielając sensowych wypowiedzi. Jak do tej chwili próbuje Pani ,,nagonić'' potencjalnego klienta do jakieś firmy mówiąc o profesjonalizmie i kompetencjach. Proszę postarać się we własnych wypowiedziach przekazać soją wiedzę z zakresu likwidacji szkód i faktycznie pomóc danej osobie a nie skupiać się jak Pani to dobrze ujęła na ,,żerowaniu'' na forum.
Nagonka?! Nie widzę nic złego w zasugerowaniu komuś dobrej, sprawdzonej firmy... Ja nie jestem pewna procentu na jaki mógłby liczyć Pan Szczepan3, a wiem że kancelaria, którą poleciłam na pewno pomoże temu Panu. Nie "żerując" na nim! Niektórzy zamiast czepiać się powinni udzielić sensownej odpowiedzi w temacie....
Martus napisał(a):
Nagonka?! Nie widzę nic złego w zasugerowaniu komuś dobrej, sprawdzonej firmy... Ja nie jestem pewna procentu na jaki mógłby liczyć Pan Szczepan3, a wiem że kancelaria, którą poleciłam na pewno pomoże temu Panu. Nie "żerując" na nim! Niektórzy zamiast czepiać się powinni udzielić sensownej odpowiedzi w temacie....Centrum Polska napisał(a):
Jak chce Pani pomóc to może Pani to zrobić na forum udzielając sensowych wypowiedzi. Jak do tej chwili próbuje Pani ,,nagonić'' potencjalnego klienta do jakieś firmy mówiąc o profesjonalizmie i kompetencjach. Proszę postarać się we własnych wypowiedziach przekazać soją wiedzę z zakresu likwidacji szkód i faktycznie pomóc danej osobie a nie skupiać się jak Pani to dobrze ujęła na ,,żerowaniu'' na forum.Martus napisał(a):
Martus napisał(a):
Nagonka?! Nie widzę nic złego w zasugerowaniu komuś dobrej, sprawdzonej firmy...