Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek samochodowy - problem z ustaleniem sprawcy

asman
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wypadek samochodowy – problem z ustaleniem sprawcy

hej drodzy forumowicze, szukam dobrej firmy ubezpieczeniowej, która pomoze w ustaleniu sprawcy wypadku. Sprawa jest mocno skomplikowana. Moj brat mial wypadek samochodowy, w ktorym uczestniczylo kilku innych kierowcow. Wypadek mial miejsce dobrych kilka tygodni temu,a nadale nie udalo sie ustalic sprawcy ani wyznaczyć wartosci odkszodowania uszkodzonych lementow w samochodzie. Dlatego szukam dobrej firmy ubezpieczeniowej ktora pomoze nam w dochodzeniu sprawy.

asman wrote:
wypadek samochodowy – problem z ustaleniem sprawcy
hej drodzy forumowicze, szukam dobrej firmy ubezpieczeniowej, która pomoze w ustaleniu sprawcy wypadku. Sprawa jest mocno skomplikowana. Moj brat mial wypadek samochodowy, w ktorym uczestniczylo kilku innych kierowcow. Wypadek mial miejsce dobrych kilka tygodni temu,a nadale nie udalo sie ustalic sprawcy ani wyznaczyć wartosci odkszodowania uszkodzonych lementow w samochodzie. Dlatego szukam dobrej firmy ubezpieczeniowej ktora pomoze nam w dochodzeniu sprawy.
1. skontaktować się z policją i ustalić czy sprawca jest znany
2. jeśli pkt. 1 nie przyniesie informacji ustalić czy Wasz ubezpieczyciel działa w systemie bezpośredniej likwidacji szkody (BLS) i do niego zgłosić szkodę - on powinien dokonać wypłaty i następnie regresować TU faktycznego sprawcy wypadku

Mam podejrzenie, że ubezpieczyciel nie do końca działał na moją korzyś. Działał, bo skontaktowałem się z D.A.S., które oferuje ubezpiezczenie ochrony prawnej i na szczęscie sprawa zmiezra ku dobremu rozwiązaniu. Ale dziękuję za odpowiedź.

Użytkownik asman ma wszystkich użytkowników za debili :) Najpierw zakłada fikcyjny temat, żeby po kilku dniach napisać jaka to wspaniała firma, która pomogła mu w rzekomej sprawie :rotlf:

Jak dla mnie, firma która musi uciekać się do takich tanich chwytów, nie zasługuje w ogóle na uwagę!