Podczas ocieplania bloku uszkodzili mi sciane

Założył Ewka14, 25 marca 2015 · 530 wyświetleń

Ewka14
Witam mam pytanie podczas ocieplania bloku uszkodzili mi sciane ,zgłosiłam to do ubezpieczyciela PZU ale moje ubezpieczenie tego nie obejmuje . Firma PZU poinformowała mnie żebym uzyskała dane firmy i polisę OC .Napisalam pismo do spółdzielni mieszkaniowej o podanie danych firmy i polisy oc ale mi odmówili.Proszę powiedzieć mi jak mozna zdobyć polis e OC ,dane firmy już mam .Prosze o pomoc
imported_Martus

Ewka14 napisał(a):

Witam mam pytanie podczas ocieplania bloku uszkodzili mi sciane ,zgłosiłam to do ubezpieczyciela PZU ale moje ubezpieczenie tego nie obejmuje . Firma PZU poinformowała mnie żebym uzyskała dane firmy i polisę OC .Napisalam pismo do spółdzielni mieszkaniowej o podanie danych firmy i polisy oc ale mi odmówili.Proszę powiedzieć mi jak mozna zdobyć polis e OC ,dane firmy już mam .Prosze o pomoc

Pani Ewo proszę spróbować wystosować podanie do UFG. Ich obowiązkiem jest darmowe udostępnienie polisy sprawcy zdarzenia. W Pani przypadku firmy, która uszkodziła Pani ścianę. Życzę powodzenia 🙂

Mariusz

Martus napisał(a):

Pani Ewo proszę spróbować wystosować podanie do UFG. Ich obowiązkiem jest darmowe udostępnienie polisy sprawcy zdarzenia. W Pani przypadku firmy, która uszkodziła Pani ścianę.

Żaden zakład bądź firma nie ma obowiązku wskazywania i udostępniania swojej polisy OC! A pismo w tej sprawie do UFG to największa głupota jaką słyszałem.

Ewka14 napisał(a):

Jeżeli spółdzielnia odmawia wydania polisy to wszelkie roszczenia proszę kierować bezpośrednio do nich. Jeżeli oczywiście to spółdzielnia odpowiada za zaistniałą szkodę i ma Pani pewność, że prace remontowe nie zostały powierzone firmie zewnętrznej.
Mariusz

ela20114 napisał(a):

Osoby poszkodowane proszę o pilny kontakt pomogę-tel.725-943-367

Zdarta płyta czy głupota?

romek112

Dzieki za informacje :-)

----------------------------------------------------------------------------------

link zewnętrzny zablokowany

link zewnętrzny zablokowany