mat-electronic Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Witam.Jak w temacie.Leczenie zakończone, oko nie rokuje poprawyWidzenie oka uszkodzonego- 0,1Widzenie oka drugiego- 1,0Czyli z tabeli wychodzi 30% uszczerbku.Do tego dochodzi jeszcze wszczepienie sztucznej soczewki- w tabeli 15% uszczerbku, czyli razem daje mi to 45% uszczerbku i tu pojawia sie moje pytanie:Czy kwota podana na stronie ZUS za 1% uszczerbku na chwilę obecną (757zł) jest kwotą, że tak to ujmę "na rękę" czy nie??Bo pani w ZUSie powiedziała mi kilka dni temu, że wysokość za procent wynosi 420 zł...I drugie moje pytanie:Czy możliwością jest (licząc już nawet po te 420 zł) aby odszkodowanie z ZUS tyle wynosiło a mianowicie 45x420zł=18900zł ????Już nawet nie chce tego mnożyć przez te 757zł- bo wyjdzie już całkiem kosmiczna suma..Będę wdzięczny za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi