spikee Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Jeśli napisałem w złym dziale to przepraszam , proszę wskazać właściwy dział Sąd wydał wyrok w którym mam status świadka/poszkodowanego. Sąd nakazał abym otrzymał pewną kwotę zadośćuczynienia za poniesione szkody. Wyrok jest prawomocny. Jak sprawca ma mi to zapłacić ? to jakaś procedura ? Jest jakiś okres czasu? Pytam bo wyjeżdżam za granice za chlebem, i nie wiem czy mam komuś podać numer konta czy mam czekać aż zadośćuczynienie przyjdzie w jakiś inny sposób? No i czy muszę zostać w kraju i czekać na nie?Proszę uprzejmie o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blogoodszkodowaniach Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Dzień dobry, Musi Pan się do sprawcy zwrócić i podać mu konto. Nikt za Pana tego nie wykona. Ewentualnie sam sprawca może to uczyniśc- jezeli chciałby się rozliczyć.NAtomiast w braku płatności zadośćuczynienia może Pan wystąić o nadanie klauzuli wykonalności i dochodzić zapłaty przez komornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi