Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek z pijanym pieszym

mateuszswic
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, wiem że podobne posty już były poruszane ale może coś się zmieniło,

Miałem zdarzenie drogowe pijany pieszy szedł obwodnicą gdzie nie powinien się znajdować zakaz poruszania się pieszych oraz pojazdów wolnobieżnych godzina 21. Nagle samochód z naprzeciwka zjeżdża na mój pas ja uciekam aby nie było wypadku czołowego uderzam w barierki okazało się że samochód omijał pijanego pieszego który prowadził rower po jego pasie, cz fundusz gwarancyjny obejmuje takie zdarzenie czy tylko postępowanie cywilne. dziękuję za odpowiedzi.

no policja jednoznacznie winnego uznała pieszego i ukarała go mandatem karnym za spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym poprzez naruszenie przez pieszego obowiązku z korzystania z pobocza oraz nie używanie elementów odblaskowych poza obszarem zabudowanym, sprawcę ukarano grzywną, w drodze mandatu karnego nałożonego na podst. art 97 Kodeksu postępowania w sprawach o wykroczenie>

No więc pewnie pozamiatane. byłem u gościa w domu i nigdzie nie pracuje jedynie dorywcze roboty a dzisiaj jak co dzień z kolegami gdzieś poszedł pewnie na herbatkę

jeżeli pieszy jest sprawcą to tylko postępowanie cywilne. Fundusz Gwarancyjny nie odpowiada za pieszych

Pieszy może mieć OC w życiu prywatnym tylko w sytuacji kiedy był nietrzeźwy może nie zadziałać z uwagi na wyłączenia.

Pozdrawiam:

Andrzej Ambrożewicz

ela20114 wrote:

Wszystkie osoby poszkodowane do 17 lat wstecz i Ci co mają zaniżone odszkodowanie proszę o pilny kontakt pomogę wywalczyć należne odszkodowanie-tel.725-943-367

Cieszymy się niezmiernie, że poprawiła już Pani swoje wypowiedzi i nie dochodzi już Pani odszkodowań 20 lat wstecz. Lecz na forum panuje całkowity zakaz reklamy bez zgody administratora. Proponuję wziąć się do pracy na poważnie i nie zakłócać spokoju przynajmniej tutaj albo wrócić do pieczenia bułeczek.