Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odmówiono mi uznania wypadku przy pracy co dalej?

batka884
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W 2008r. miałem wypadek. Prowadzę działalność gospodarczą i mam dowóz do klienta gratis i tenze wypadek mial miejsce wracając już do firmy.. Dopiero teraz zdecydowałem się o złożenie dokumentów w sprawie utworzenia karty wypadku. W 2008 miałem zwolnienie i wypłacono mi odszkodowanie z ZUS. W tej chwili zawołano świadka, sprawdzono notatki policyjne i....nie uznano mi wypadku jako wypadku przy pracy bo....Pani nie znalazła klienta do którego wtedy jezdziłem( w 2008 ! a ja mam miec dane kontaktowe do tego klienta?) i świadkiem był znajomy którego zabrałem ze sobą do firmy(jechał ze mną w aucie) i kierowany pytaniami Pani stwierdził ze jechał ze mną do firmy a potem pojechał do domu. Pani z Zus powiedziała ze jechałem sobie z kolegą do jego domu- a nie było mnie u niego, nawet firma moja nie jest po drodze i nie mam danych klienta. Zapytałem czy jesli wezmę z pod spożywczaka Pana po winie i on za drobną przysługą stwierdzi że tego dnia kupił ode mnie te klocki hamulcowe to będzie ok dla ZUS-u? Znajomy powiedział że zezna-sprostuje ze nie jest prawdą iż zawiozłem go do domu.Złożyłem wniosek o jednorazowe odszkodowanie ale w odpisie napisano ze skoro na karcie wypadku napisano ze to nie wypadek w pracy to prawa do odszkodowania nie mam.Czy mam z tym isc do Sądu?Co zrobic?