adasiek_ Opublikowano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Witam. W pracy, podczas wchodzenia po rusztowaniu doznałem urazu polegającego na uszkodzeniu łąkotki w kolanie. Wypadek został zgłoszony do BHP'owca.Udało mi się dostać do bardzo dobrego lekarza, który zlecił badanie rezonansem. Terminy badania na NFZ były zbyt odległe (3 miesiące) więc zrobiłem rezonans prywatnie - 500zł i na drugi dzień miałem już w ręku płytkę.Doktor po zapoznaniu się z wynikiem potwierdził, że jest to łąkotka, która wymaga szybkiej interwencji, żeby nie doszło do dalszych uszkodzeń. Termin artroskopii na NFZ - rok. Zapisałem się prywatnie na za dwa tygodnie. Do tego dojdzie też rehabilitacja, która oczywiście też będzie prywatnie, bo terminy na NFZ.. wiadomo.I tutaj mam pytanie, czy mogę dochodzić zwrotu kosztów poniesionych w zwiazku z wypadkiem (rezonans, zabieg, rehab)?Mam tylko ubezpieczenie w ZUS, niestety żadnego dodatkowego w prywatnej firmie. Proszę o pomocne odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi