c4s3y Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam serdecznie, może nie chodzi tu konkretnie o wypadek ale widzę bardzo dużo sensownych odpowiedzi, może i mi ktoś pomoże. Pracuję w pewnej firmie 4 miesiące, nie dawno przedłużyli mi umowę na rok, 3 tygodnie zostałem przeszkolony przez innego pracownika na Rozdrabniarkę AK235 - Doppstadt , szkolenie było powierzchowne i bez konkretnych szczegółów, po szkoleniu nie podpisywałem żadnego papierka itp. Niestety dzisiejszego dnia pechowo na mojej zmianie maszyna wyrzuciła błąd temperatury oleju w silniku, przyznaje się bez bicia, zapomniałem sprawdzić stanu oleju przed rozpoczęciem pracy, problem w tym że przez 2 tygodnie to ja miałem zastrzeżenia do drugiej zmiany że przy maszynie nie jest nic zrobione po zakończeniu pracy (oczywiście wszystko kierowane było do kierownika) Pytanie teraz czy w razie jakby wyniknęły jakieś problemy z silnikiem to czy pracodawca może w jakimś stopniu mnie ukarać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi