Kristof27 Posted July 8, 2015 Share Posted July 8, 2015 WitamW zeszłym roku w Kwietniu miałem wypadek w pracy, spadlem z drabiny z wysokości ponad 2 metrów. Wypadku nie zglosilem z myślą że strace pracę. Przez okres dwóch miesięcy po tym wypadku miałem dziwne dretwienie prawej nogi.Z końcem Maja znalazłem się u neurologa z pełnym niedowładem prawej nogi. Dostałem zwolnienie na 3 tygodnie, umowę o pracę miałem na czas określony do końca Czerwca z firmą posredniczaca pracę. W związku z zaistniałą sytuacją mojego pobytu na zwolnieniu i operacji przepukliny międzykręgowej w odcinku lędźwiowym firma ta mnie zwolniła z pracy. Nie skończyło się to na jednej operacji, były 3, przy ostatniej wstawili mi w odcinek lędźwiowy dwa pręty i osiem śrub. Minął rok jestem już po rehabilitacji i sanatorium, mam teraz ograniczone pole w znalezieniu odpowiedniej pracy. Czy w zaistniałej sytuacji mogę się starać o jakieś odszkodowanie ? Z góry Serdecznie Dziękuje za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted July 9, 2015 Share Posted July 9, 2015 A jest Pan w stanie udowodnić zaistniałe zdarzenie? Mam tutaj na myśli świadków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kristof27 Posted July 9, 2015 Author Share Posted July 9, 2015 Myślę że jeden świadek by się znalazł .....Czy dana sytuacja - sprawa może być wygrana ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ellina Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Możesz zajrzeć na stronę firmy Lex Fortis, oni deklarują egzekucję odszkodowania nawet kilka lat po zdarzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
W.Wojciechowski Posted August 20, 2015 Share Posted August 20, 2015 fajnie, że ma Pan świadka, ja miałem kiedyś podobną sytuację i niestety żaden świadek nie chciał zeznawać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now