bartek_pl1 Opublikowano 20 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 W 2001 mając 13 lat spowodowałem wypadek ze skutkiem śmiertelnym cągnikiem rolniczym dziadka, dziadek w 2001 zapłacił 12 tyś regresu pzu. teraz po 14 latach otrzymałem ja regres na kwotę 53 tyś zl z terminem 14 dni co robić czy sprawa nie przedawniła sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_pl1 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 pzu trzyma się cały czas tego żę przyczyniłem się do śmierci i nie miałem prawa jazdy, a jak mogłem mieć prawko w wieku 13 lat , aktualine jest to 53 tyś i odsetki co robić z tym regresem? NIE dają mi wglądu w akta nie wiadomo to może być 500 tyś i co dalej ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 a jak mogłeś jechać ciągnikiem w wieku 13 lat??? Niestety będziesz musiał płacić. Roszczenie się nie przedawniło, ponieważ było to przestępstwo (wyczerpywało znamiona) zatem rodzina mogła po takim czasie wystąpić z roszczeniem i nie wykluczone że jeszcze wystąpi. Proponuję skontaktować się z PZU i prosić o częściowe umorzenie i rozłożenie na raty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi