Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

rehabilitacja po wypadku

Merida91
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie wypadku....

W lipcu tego roku jadąc rowerem potracił mnie bus, cofał i nie zauważył mnie w lusterkach,doszło do złamania reki i miesiąc chodziłam w gipsie.

Po dwóch miesiącach dostałam dopiero jego oc i nr polisy.Teraz idę na rehabilitację na NFZ, jednak bede musiała dopłacić 220 złotych. Chcę się dowiedzieć czy zanim ukończę rehabilitacje(a zapłacę za nią już teraz) mogę się starać o odszkodowanie z tytułu rehabilitacji i reszty świadczeń za uszkodzenie roweru i złamanie ręki ? Czy mogę się ubiegać o zwrot kosztów rehabilitacji w trakcie jej trwania czy dopiero po zakończeniu? Firma ubezpieczeniowa chce mieć na karcie leczenia napisane: (...)leczenie zostało zakończone.... Z góry dziękuję za odpowiedź :)

• 3 lata później...
Cześć. Tak teraz czytam. Wielka szkoda, ze dopiero teraz widzę tą wiadomość. I jak się skończyła sytuacja? Bo jeżeli miałaś wypadek, to oczywiście powinnaś dostać odszkodowanie. Jakieś zadoścuczynienie. W ogóle powinnaś miec rehabilitacje po takim wypadku. mam nadzieję, ze może przeczytasz to. Ja bylem w takiej sytuacjoi, ze też zostałem potrącony u siebie w mieście a dokładniej w Chorzowie. Z firma ubezpieczeniową za nic nie mogłem sie dogadać, ciągle problemy dopiero pomogła mi firma Voxveritas, uzyskac na prawdę wysokie odszkodowanie. Ja otrzymałem w 20 dni otrzymałem 15 tys a łącznie 35 tys. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Ja jeszcze dodam od siebie a propos Voxveritas, z którą miałam doświadczenie również jako osoba po wypadku ( uraz kręgosłupa). Dzięki tej kancelarii mam rehabilitację bezpłatną w prywatnej placówce, z którą współpracują. Wypełniłam formularz, potem oddzwonili, skompletowałam dokumenty i zaczęliśmy działać. Bardzo im za to jestem wdzięczna.