piecka01 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Witam,mam problem z firmą ubezpieczeniowa a mianowicie naprawiałem pojazd dla klientki (mam od niej upoważnienie - jestem występuję w tej sprawie jako warsztat naprawczy) do firmy ubezp wysłąłem fakturę za części oraz za robociznę, części zostały zakupione w hurtowni (nowe części nie używki) tak zadecydowała klientka. Teraz firma ubezp niechce wypłacic odszkodowania (tzn wypłącili ale o 50% mniej ) bo domagają się ode mnie faktury za części z ASO. Czy firma ubezpieczeniowa ma takie prawo nakazywać z góry że części muszą być zakupione w ASO? z tego co wiem to samochód przy naprawie ma być zrobiony tak jak przed kolizją i to do klienta należy decyzja czy robi to na zamiennikach czy na uzywkach a co do wymagalności zakupu części z aso nic nie słyszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Naprawa z OC czy z AC? Czy wymienione części były oryginalne czy zamienniki (po wcześniejszych naprawach )? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi