Ewelina15 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 W wypadku samochodowym zginęła moja żona (nie z jej winy). Chciałbym podjąć współprace z firmą zajmującą się odszkodowaniami, ale nie wiem którą wybrać. Czy macie jakieś doświadczenia związane z konkretnymi firmami lub osobami mi moglibyście mi coś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_Martus Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Witam. Przede wszystkim chciałam złożyć wyrazy szczerego współczucia w związku z tragicznym wydarzeniem. Przy wyborze firmy dobrze jest kierować się wysokością pobieranej prowizji i skutecznością w pozyskaniu należnej kwoty zadośćuczynienia. Znam jedną dobrą firmę i nawet kancelarię zajmującą się takimi sprawami wiem także, że jest możliwy z nimi kontakt mailowy ale zasady tego forum są jasno określone (nie można robić reklam)... proszę spróbować na portalach społecznościowych, wysłać maila, popytać o prowizję i skuteczność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ewelina15 wrote:W wypadku samochodowym zginęła moja żona (nie z jej winy). Chciałbym podjąć współprace z firmą zajmującą się odszkodowaniami, ale nie wiem którą wybrać. Czy macie jakieś doświadczenia związane z konkretnymi firmami lub osobami mi moglibyście mi coś polecić?Za chwilę zaczną się wpisy - polecanie, ale w praktyce to sami agenci - naganiacze, więc wartość takich opinii jest żadna. W związku z tym, że sprawa jest poważna i "duża" pełnomocnika warto wybrać po dłuższych przemyśleniach i dokładnym przeanalizowaniu warunków umowy.1. unikać firm, które dzwonią do Pan lub nachodzą w domu - to pierwsza selekcja, bo zapewne działają w oparciu o nielegalnie zdobyte dane osobowe2. sprawdzić warunki umowy:a) wysokość wynagrodzenie netto - bruttob) od jakich składników pobierane jest wynagrodzeniec) na czyje konto wypłacane jest odszkodowanie pełnomocnika czy poszkodowanego - firmy które będą upierać się przy pieniądzach na ich konto radziłbym odrzucićd) ustalić jak wygląda sprawa sądowa tj. czy jest ona dodatkowo opłacana, czy zawiera się jej prowadzenie w ramach prowizji - często po rozprawie doliczane są przeróżne koszty - dojazdów, pism itp. Jeśli pieniądze idą na konto pełnomocnika trudno potem jest o dokładne rozliczenieProponuję zwrócić się do pełnomocników o złożenie ofert i wzorów umów dla porównania oraz spotykać się z nimi, prosić o kopie wyroków, ugód itp. Ja pobieram np. 16 % + VAT. Na dochodzenie roszczeń będzie Pan miał zapewne 20 lat, więc nie ma się co spieszyć, chyba że coś niepokojącego dzieje się w sprawie karnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys70 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 No ale niestety co nie które osoby na tym forum mają daleko w nosie przepisy ,etykę i zasady obowiązujące na forum i nagminnie reklamują siebie i swoje kancelarie w celu złapania klienta i zarobienia na nim. Martus wrote: Witam. Przede wszystkim chciałam złożyć wyrazy szczerego współczucia w związku z tragicznym wydarzeniem. Przy wyborze firmy dobrze jest kierować się wysokością pobieranej prowizji i skutecznością w pozyskaniu należnej kwoty zadośćuczynienia. Znam jedną dobrą firmę i nawet kancelarię zajmującą się takimi sprawami wiem także, że jest możliwy z nimi kontakt mailowy ale zasady tego forum są jasno określone (nie można robić reklam)... proszę spróbować na portalach społecznościowych, wysłać maila, popytać o prowizję i skuteczność. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budrys70 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Najlepiej popytać wśród znajomych , przyjaciół bo być może ktoś z nich korzystał z takich usług i poznał na własnej skórze jak działa dana firma czy kancelaria. Ja pracuję praktycznie tylko na poleceniach moich klientów , którzy już współpracowali ze mną i moją kancelarią , polecają nas swoim znajomym i wszystko jest w porządku. Nie sugeruj się pięknymi wpisami na forum ... wszyscy są najlepsi , najwspanialsi , najmądrzejsi itd itd... a potem wychodzi jak zawsze.Często zdarza się , że trafiają do nas poszkodowani którzy dali się złapać na piękne słówka agentów z kancelarii które często pojawiają się choćby na tym forum i musimy za nich poprawiać sprawy co nie zawsze jest proste po spartoleniu przez poprzedniego pełnomocnika.Andrzej_Gryczka wrote:Ewelina15 wrote:W wypadku samochodowym zginęła moja żona (nie z jej winy). Chciałbym podjąć współprace z firmą zajmującą się odszkodowaniami, ale nie wiem którą wybrać. Czy macie jakieś doświadczenia związane z konkretnymi firmami lub osobami mi moglibyście mi coś polecić?Za chwilę zaczną się wpisy - polecanie, ale w praktyce to sami agenci - naganiacze, więc wartość takich opinii jest żadna. W związku z tym, że sprawa jest poważna i "duża" pełnomocnika warto wybrać po dłuższych przemyśleniach i dokładnym przeanalizowaniu warunków umowy. 1. unikać firm, które dzwonią do Pan lub nachodzą w domu - to pierwsza selekcja, bo zapewne działają w oparciu o nielegalnie zdobyte dane osobowe 2. sprawdzić warunki umowy:a) wysokość wynagrodzenie netto - bruttob) od jakich składników pobierane jest wynagrodzeniec) na czyje konto wypłacane jest odszkodowanie pełnomocnika czy poszkodowanego - firmy które będą upierać się przy pieniądzach na ich konto radziłbym odrzucićd) ustalić jak wygląda sprawa sądowa tj. czy jest ona dodatkowo opłacana, czy zawiera się jej prowadzenie w ramach prowizji - często po rozprawie doliczane są przeróżne koszty - dojazdów, pism itp. Jeśli pieniądze idą na konto pełnomocnika trudno potem jest o dokładne rozliczenie Proponuję zwrócić się do pełnomocników o złożenie ofert i wzorów umów dla porównania oraz spotykać się z nimi, prosić o kopie wyroków, ugód itp. Ja pobieram np. 16 % + VAT. Na dochodzenie roszczeń będzie Pan miał zapewne 20 lat, więc nie ma się co spieszyć, chyba że coś niepokojącego dzieje się w sprawie karnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelina15 Opublikowano 1 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! Znalazłem już bardzo miłego i profesjonalnego pana Damiana Komorowskiego z firmy DRB i on prowadzi moją sprawę, która niebawem się zakończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_Andruszkiewicz Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Dziwne.. Pani Ewelina straciła żonę w wypadku ? A jak już poleca DRB to w ogóle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi