Dawid97 Opublikowano 28 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Witam.We wrześniu 2014r. podczas meczu Amatorskiej druzyny sportowej doznałem urazu zerwania więzadeł krzyżowych oraz uszkodzenia łąkotki. Co skonczyło się operacją, artroskopii kolana-rekonstrukcją więzadeł i "naprawą" łąkotki w październiku 2015.Dodam, że byłem członkiem drużyny i były to oficjalne rozgrywki ligowe,drużyna juniorska.Czy należy mi się jakiekolwiek odszkodowanie? Posiadałem wówczas ubezpieczenie szkolne. Lecz nie wiem czy mi przysługuje.W klubie pytałem i odpowiedzieli że nie byliśmy ubezpieczani także nic mi nie przysługuje, czy to prawda?Z góry bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witaj. Jak posiadałeś ubezpieczenie NNW szkolne, to należy się Tobie odszkodowanie z tego ubezpieczenia. Z tego co kojarzę, to u większości ubezpieczycieli nie ma wyłączeń odnośnie tej dyscypliny sportu (uprawianej amatorsko). Zdarzenie musi zostać zakwalifikowane jako nieszczęśliwy wypadek, a więc zgodnie z definicjami z OWU musi powstać w następstwie przyczyny zewnętrznej (nie może to być stan chorobowy). Najlepiej jak w zgłoszeniu podasz, że do urazu doszło np. po zderzeniu z innym uczestnikiem rozgrywek, etc. Jeżeli podasz, że nagle kolano zaczęło boleć, to na 99% ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid97 Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Zostałem z impetem kopnięty przez przeciwnika.Czy orientuje się Pan czy klub nie powinien ubezpieczać swoich zawodników?Przecież biorą oni udział w oficjalnej lidze rozgrywkowej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Z tego co wiem, to nie ma takiego obowiązku, ale bardzo wiele klubów wykupuje dodatkowe ubezpieczenia. Myślę jednak, że wiedziałby Pan o tym, bo płaciłby Pan składkę za ubezpieczenie. Amatorskie kluby raczej nie płacą składek za swoich zawodników/ubezpieczonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid97 Opublikowano 30 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 No tak, składek nie płaciłem.Bardzo dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi