Witam Państwa.
Dnia 24.04.2015 uległem wypadkowi komunikacyjnemu, kierujący samochodem osobowym zajechał mi drogę ja jechałem motocyklem w wyniku czego doznałem złamania prawej ręki i ogólnego potłuczenia ciała. Pogotowie zabrało mnie do szpitala. W szpitalu stwierdzono złamanie z przemieszczeniem trzonu kości promieniowej prawej, została przeprowadzona operacja, wstawili mi płytkę oraz 7 wkrętów. W szpitalu byłem 4 dni. Po wypadku pojawiły się silne bóle w okolicy kręgosłupa szyjnego oraz klatki piersiowej. Leczenie trwało 192 dni, w czasie leczenia byłem na rehabilitacji 20 razy. Jestem żołnierzem zawodowym, podczas zwolnienia (192 dni) miałem komisje lekarską, orzekli oni brak zdolności do wojsko powietrzno-desantowych. Aktualnie szukam etatu w innej jednostce z racji tego że nie mogę wykonywać skoków spadochronowych. Po operacji została mi blizna na prawym przedramieniu 12cm, w przyszłości (ok. 2lata) czeka mnie jeszcze operacja usunięcia płytki z ręki. Będę teraz składał papiery o odszkodowanie z OC sprawcy.
Odszkodowanie za utracone zarobki(192 dni zwolnienia), koszty leczenia oraz dojazd na rehabilitację- 5.000zł
Zadośćuczynienie myślę 15.000zł co Państwo myślą o tej kwocie, czy jest realna? Czy przysługują mi jeszcze jakieś inne świadczenia od ubezpieczyciela sprawcy?
Z góry dziękuję za pomoc.