Jump to content
Forum Odszkodowania

zlamanie kosci srodrecza - prosze o pomoc

mandrzej22
 Share

Recommended Posts

witam,

jakis czas temu złamałem kość srodrecza prawej ręki podczas fatalnego upadku na cmentarzu. Leczenie zostalo juz zakonczone, lekarz stwierdzil nieanatomiczny zrost. Jestem ubezpieczony od NW w firmie signal induna. Moje pytanie dotyczy kwestii tego typu, czy po za odszkodowaniem z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowiu moge uzsykac odszkodowanie z tyłu "bólu i cierpienia". Jeszcze jedna sprawa, mianowicie czy istnieje możliwość uzyskania odszkodowania od cmentarza? Prosze o szybka i warygodna odpowiedz, z gory serdecznie dziekuje.

Wiesz w przypadku NNW to jest tak że jesteś kierowany na komisje lekarską tam Panowie i Panie lekarki określą Ci procent uszczerbku.

W zależności od tego, jaką sumę gwarancyjną obejmowała Twoja polisa NNW w signal induna, wypłacony zostanie Ci odpowiedni procent tej sumy. To tyle....

A co do drugiego pytania odnośnie cmentarza brzmi intrygująco ale więcej szczegółów poprosimy ;:-) Jak doszło do wypadku ? Czy był ktoś winny ? Tylko nie pisz że wpadłeś do ............ ? :-)

• 1 year later...
Zapoznałem się treścią postu. Przede wszystkim zapoznałbym się z opinią lekarza na temat ustawienia nieanatomicznego zrostu. Taki zrost może Panu/Pani przeszkadzać a nade wszystko wywoływać ból w przyszłości. Z taką opinią lekarską, zgłosiłbym się do kancelarii prawnej, zajmującej się odszkodowaniami. Od tego, kto jest zarządcą alejek zależy, kogo pozwać o odszkodowanie. Można wykazać, iż ze względu na wypadek, utracone zostały pewne korzyści materialne, potrzebne będą dodatkowe środki na rehabilitację, gdyż nie wszystkie koszty zostaną pokryte przez NFZ.