Krzysiek123 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Prośba o pomoc. Tej zimy złamałem noge na nieodśnieżonym chodniku. Moja osobista tragedia stała się w Warszawie. Nie wiem co robić? czy przysługuje mi jakies odszkodowanie? Jeśli tak to co mam zrobić? Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksawery78 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 wnioskując po "tej zimy złamałem" to już jest dawno po ptokach Chyba że masz:- niepodważalne dowody że było to tam i tam, było nieodśnieżone- niepodważalych świadków (najlepsi: notatka policja, pogotowie) Istotne jest jeszcze:- czy zarządca chodnika miał do tego podwykonawcę a ten WYWIĄZAŁ SIĘ bądź nie z odśnieżania zgodnie z umową- czy nie nastąpiła nagła zmiana pogody która spowodwała że odśnieżony chodnik ponownie nagle się zaśnieżył/zalodził na co w/w podwykonawca nie miał wpływu i przy zachowaniu należytej staranności nic na to nie poradził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi