patrycja090088 Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 witam, dwa tygodnie.mialam wypadek w miejscu pracy, wracajac z przerwy z szatni ktore mamy na 1 pietrze potknelam.sie.na.schodach i spadlam.uderzajac glowa w.lalpryfer, mam.jeden.szew na.glowie,.dretwiejaca reke.itd. glownie chodzi mi.o.to czy nalezy mi.sie wgl.odszkodowanie? czy bedzie to uznane.za wypadek przy pracg?.bardzo.prosze o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted January 25, 2016 Share Posted January 25, 2016 Jeżeli byłaś wtedy w pracy (świadczyłaś pracę), to jak najbardziej należy się jednorazowe odszkodowanie z ZUS i ewentualnie z ubezpieczenia NNW (grupowego). Pracodawca powinien sporządził protokół powypadkowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrycja090088 Posted January 25, 2016 Author Share Posted January 25, 2016 problem w tym.ze dzisiaj dowiozlam zwolnienie na jeszcze jexen.tydzien,.akurat spotkalam.prezesowa i ona do.mnie ze ja chce kase od nich wyciagnac i ze nie uzna.mi tego jako wypadek przy pracy.. co robic?czy na.pewno mam.szanse.na. odszkodowanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Proponuję na piśmie zgłosić do pracodawcy fakt zaistnienia takiego zdarzenia. Pracodawca jak odmówi sporządzenia takiego protokołu, to pozostanie Pani skarga do PIP i/lub ewentualnie pozew do sądu pracy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klid Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Najpierw radzę wezwać Okręgową Inspekcję Pracy. Sąd to ostateczność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now