touch Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Witam. Mam problem dotyczący kwoty (lub %) jaką mógłbym dostać za doznane urazy. Niedawno miałem wypadek samochodowy. Byłem pasażerem siedzącym z tyłu od strony pasażera. Doznałem obrażeń twarzy. Rozcięte łuki brwiowe. Z lewej strony mam bliznę ok. 3,5 cm zaczynającą się od łuku do połowy czoła, z prawej bliznę w kształcie litery X. Pierwsza linia ok. 2 cm , druga ok. 1,5 cm. Rozcięte miałem także wargi. Górna z prawej strony miała rozcięcie od wnętrza nosa aż do ust ok. 3 cm, dolna wewnątrz ok 2 cm (ta sama strona). Dodatkowo rozwalone górne dziąsło i chuśtające się jedynki. 1 z prawej strony jest obsunięta z dziąsła o ok. 0,5 cm. Złamany nos z przemieszczeniem przegrody nosowej. Oczywiście pasy miałem zapięte. Łącznie miałem ok. 18 szwów. Niestety nie posiadam ubezpieczenia pracującej lub uczącej się osoby. Natomiast moja mama ubezpieczała mnie u siebie w pracy ( ubezpieczenie w PZU) tylko i wyłącznie od nieszczęśliwych wypadków. Próbuje od jakiegoś czasu znaleźć co kolwiek na ten temat, niestety efektów brak. Proszę Was o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heli Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 WitajWiesz Tobie to przysługuje odszkodowanie z OC sprawcy wypadku. Niezależnie nawet od tego czy sprawcą jest kierowca samochodu którym jechałeś . Skup się na dochodzeniu tego odszkodowania dostaniesz zwrot kosztów leczenia , kosztów likwidacji blizn skoro są tak widoczne itd... Jak nie wiesz jak tego dochodzić to się zgłoś do jakiejś firmy przynajmniej wypunktują każde możliwe roszczenie które Ci przysługuję a jak będziesz chciał jednak sam spróbować to pytaj na forum po to ono jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi