Kakarot Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 Miałem wypadek (09.2015r), podczas treningu ze zlecenia pracodawcy. Zostałem zwolniony przez mistrza z 2h pracy na rzecz treningu. Doznałem urazu kolana w postaci zerwanego wiązadła krzyżowego oraz uszkodzenia łąkotki. Miałem jedną operację kolana, czekam na kolejną. -Czy w/w zdarzenia kwalifikuje się do miana wypadku przy pracy?-Otrzymywałem 80% wynagrodzenia, czy w związku z zakwalifikowaniem wypadku, jako wypadek przy pracy mogę ubiegać się o zwrot brakujących 20% wynagrodzenia?-Na jakie artykuły prawne mogę się powołać pisząc wniosek o sporządzenie protokołu powypadkowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Jaką wykonuje Pan pracę i jaki to był trening? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakarot Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 sylka085 wrote: w jakich konkretniej okolicznościach doznał Pan urazu? Podczas treningu piłki nożnej zorganizowanego przez firmę zostałem faulowany. W wyniku czego zostało zerwane wiązadło i uszkodzona łąkotka. Następnie przyjechał po mnie brat i pojechaliśmy na pogotowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kakarot Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Michal_Pietrykowski wrote: Jaką wykonuje Pan pracę i jaki to był trening? Jestem elektromechanikiem, zajmuje się utrzymaniem ruchu wszystkich maszyn w zakładzie. Trening był zorganizowany przez firmę przed turniejem pomiędzy firmami. Był to trening piłki nożnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal_ Posted March 10, 2016 Share Posted March 10, 2016 Odszkodowanie za wypadek przy pracy przysługuje jeżeli do zdarzenia doszło w związku z wykonywaną pracą. Nie sądzę, że można byłby to podciągnąć pod termin wypadek przy pracy. Po prostu pracodawca zorganizował turniej, a udział w nim myślę, że był dobrowolny. Chyba, że nie "miałeś wyjścia"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1661348280 Posted March 23, 2016 Share Posted March 23, 2016 Witam, myślę, że w tym przypadku można ubiegać się o coś więcej niż tylko o te 20%. Proszę o kontakt. Po zapoznaniu się ze szczegółami będziemy mogli ustalić sposób działania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now