kingmax Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Mam duży dylemat i proszę o radę. Przed dłuższym wyjazdem zostawiłem samochód u mechanika do drobnych poprawek. Po powrocie zajechałem na miejsce i zobaczyłem skasowany moj pojazd. (szkoda na 99% całkowita) Rozmawiając z warsztatem stwierdzili ze to był wypadek podczas jazdy próbnej (dwóch mechaników z tego samego zakładu) wypisali oświadczenie nie wzywając policji. Oświdczenie mi przekazali wina oczywiscie nie mojego auta(kierowcy) a warsztat każde mi zabrac uszkodzone auto z ich placu gdzie po kolizji je odstawili. Warsztat jedynie co zaproponowal to wział Likwidatora szkód i stwierdzil ze po podpisaniu jakiejs tam umowy naprawia mi ten samochod na czesciach nie do konca oryginalnych wyklepia do kwoty wyznaczaonej przez rzecoznawce i odda po naprawie i mam byc zadowolony. ..... Warsztatowi oddalem samochod na oryginalnych czesciach z 2003 roku czyli troszke inne parametry.. . dzis bylem na policji powiedzieli ze nie maja po co tam jechac bo: ma pan oswiadczenie...nikt nie byl rany nikomu nic sie nie stalo... a do kolizji doszlo kilka dni wczesniej i nie maja po co przyjezdzac. co robic.... jak walczyc o swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandazgmo Opublikowano 20 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2016 Witam, znam firmę która mogłaby panu pomoc. pozdrawiam. prodsze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dochodzenie Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zrobić prywatny kosztorys naprawy, wezwać warsztat do zapłaty kwoty ze szkód jak nie pomoże to do sądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dochodzenie Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Zrobić prywatny kosztorys naprawy, wezwać warsztat do zapłaty kwoty ze szkód jak nie pomoże to do sądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi