leepa777 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Witam , kilka dni temu uległem kolizji drogowej w której byłem ofiarą.Mój samochód nadaje sie do kasacji , rzeczoznawca stwierdził szkodę całkowitą.Jestem zatrudniony na etat, ale prowadzę jeszcze własną firmę jednoosobową czyli płacę dwa ubezbieczenia zdrowotne.Kolizja wydarzyła sie w czasie pracy w mojej firmie(pół etatu). Jestem dość mocno obity , mam kilka zszywanych ran i bóle w klatce piersiowej.Sprawca nie miał uprawnien do prowadzenia pojazdu , był pod wpływem alkoholi i środków odurzających do tego nie udzielił żadnej poomocy i zbiegł z miejsca zdarzenia.Wiem że otrzymam odszkodowanie za samochód. Jak wygląda sprawa jesli chodzi odszkodowanie zdrowotne ? Samochód nie był na firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Popieram przedmówcę, z tym, że odszkodowanie może obejmować również inne poniesione koszty (przejazdów, opieki, etc.). Co do odszkodowania z tytułu utraconych dochodów, to przy prowadzonej działalności możesz natrafić na trudności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olindaa877 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Nawet nie natrafić na trudności a niestety zapomnieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeger Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Odszkodowanie zdrowotne również powinieneś otrzymać, ponieważ zostałeś mocno poturbowany. Musisz mieć tylko skompletowaną dokumentację medyczną, bo wówczas dostaniesz zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji, dojazdów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi