Kolizja drogowa w czasie pracy , prywatny samochód.

Założył leepa777, 16 marca 2016 · 532 wyświetlenia

leepa777
Witam , kilka dni temu uległem kolizji drogowej w której byłem ofiarą.Mój samochód nadaje sie do kasacji , rzeczoznawca stwierdził szkodę całkowitą.Jestem zatrudniony na etat, ale prowadzę jeszcze własną firmę jednoosobową czyli płacę dwa ubezbieczenia zdrowotne.Kolizja wydarzyła sie w czasie pracy w mojej firmie(pół etatu). Jestem dość mocno obity , mam kilka zszywanych ran i bóle w klatce piersiowej.Sprawca nie miał uprawnien do prowadzenia pojazdu , był pod wpływem alkoholi i środków odurzających do tego nie udzielił żadnej poomocy i zbiegł z miejsca zdarzenia.Wiem że otrzymam odszkodowanie za samochód. Jak wygląda sprawa jesli chodzi odszkodowanie zdrowotne ? Samochód nie był na firmę.
Michal_
Popieram przedmówcę, z tym, że odszkodowanie może obejmować również inne poniesione koszty (przejazdów, opieki, etc.). Co do odszkodowania z tytułu utraconych dochodów, to przy prowadzonej działalności możesz natrafić na trudności...
olindaa877
Nawet nie natrafić na trudności a niestety zapomnieć...
Aeger
Odszkodowanie zdrowotne również powinieneś otrzymać, ponieważ zostałeś mocno poturbowany. Musisz mieć tylko skompletowaną dokumentację medyczną, bo wówczas dostaniesz zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji, dojazdów itp.