Jump to content
Forum Odszkodowania

prosze o pomoc w sprawie odszkodowania firma inter risk

Recommended Posts

witam

miałem pecha wjechałem w dziure na drodze powiatowej prawą stoną samochodu

zgłosiłem sprawe do powiatu a oni do swojego ubezpieczyciela firma inter risk

22.02.2016 wpadlem w dziure wezwalem policje która zrobiła notaki o wincydencie ja zrobiłem zdjecia dodtakowe dziury i nagrałem materiał video

pojechalem do mechanika na wycene uszkodzen i cóż z przodu pekła spręzyna uszkodzony amrtyzator sachsa i blisteina miałem założone orgyginały i wachacz z tyłu z tejsamej strony uszkodzony amortyzator i felga amortyzator az wbiul sie w nadkole dziura

wycena mechanika to 4200zł bo amortyzatory musi wymienic komplety był rzeczoznawcza porobił zdjecia miezył lakier i cóż przyszła wycena z 4200zł oni chca dac 1090zł z czesci co były opisane uzwglednili amrtyzator 50 firmy kayab procent i wachacz 50 procent plus robocizna i roboty dodtakowe

odwołałem sie przyjechał dzis 2 raz rzeczoznawca przyjechał i na warszta samochód rozebrany cały porobione zdjecia co uszkodzone jakie amrortyza firmy zdjecia felg i uszkodzen a on stwierdził że amrtyzator wylało z przodu ale to nie od dziury tylko od zuzucia nadmienie ze z drugiej strony był dobry

z tyłu stwierdział ze amortyzator uszjkodzo bo zobaczył troche korozji i stwierdza ze to nie musio być przyczyna takich uszkjodzeń wjechanie w dziure

prosze o pmoc czy ubezpieczyciel może amortyzatory liczyc po 50 procent wartosci i to na zamiennikach

jeżeli częsci jakie wkłądałem amortyzatory byłuy oryginalne bmw sachsa i blistein

prosze o pomoc bo cos tu smierdzi mało tego stawke godziono roboczą policzyli 56 netto