RemigiuszSroka Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 WitamW czwartek miałem wypadek w budynku ZUS . Wstając od pani w boksie zachaczylem nogą o drugie stojące podobno nieprawidłowo krzesło i wypadłem na środek sali ...Od razu żona zawiozła mnie do szpitala .. Tam siedząc 4 godziny ( 2 osoby były !!!) zrobiono mi rtg i lekarz chirurg nie oglądając mojej nogi stwierdził pęknięcie powierzchowne torebki . Mówiłem że noga bardzo mnie boli . Po godzinie prosiłem cos przeciwbólowego ale mi odmówiono podania .Noga była jak balon spuchnięta .Dwa dni pózniej pojechałem drugi raz do innego szpitala ponieważ miałem potworne bóle tej stopy .Noga była sina w 4 miejscach . Zrobiono mi pwtórne zdjecie rtg które wykazało ewidentne złamanie kości skokowej z przemieszczeniem . Co mam zrobić w takiej sytuacji ??? To był błąd w sztuce lekarskiej podczas pierwszej wizyty . Dziś mam założony gips i wszystkie opisy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Błędna diagnoza może być potraktowana jako "błąd medyczny". Aby myśleć o odszkodowaniu / zadośćuczynieniu musi Pan wykazać błąd - szkodę i związek przyczynowy pomiędzy jednym i drugim. Jeśli późniejsza diagnoza spowodowała wdrożenie niewłaściwego procesu leczenia albo jego nie wdrożenie i doszło do komplikacji, zmian to powinno być łatwo. Jeśli nic się nie stało w konsekwencji błędnego rozpoznania urazu, to szanse na uzyskanie odszkodowania / zadośćuczynienia należy ocenić ostrożnie. W ostatnim czasie miałem taką sprawę, gdzie nie rozpoznano złamania (właściwa diagnoza była po 12 dniach) i klient w ramach ugody otrzymał 7.000,00 zł. Brak diagnozy nie spowodował żadnych negatywnych skutków w leczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi