Przepuklina odc. szyjnego uciskająca na nerwy szanse na odszkodowanie

Założył madziorek246, 19 kwietnia 2016 · 564 wyświetlenia

madziorek246
Witam, od lipca 2015 roku zaczęłam odczuwać drętwienia lewej ręki, udałam się więc do ortopedy, który zlecił badanie rtg, następnie rehabilitację ze względu na skrzywienie kręgosłupa w odcinku szyjnym i konsultację neurologiczną. Przyczyną dolegliwości mógł być uraz spowodowany jazdą motocyklem + praca przy biurku (niewłaściwy fotel+pozycja+stres powodujący napięcie mięśni). Okazało się, po wykonaniu rezonansu, że mam przepuklinę w odcinku szyjnym, która uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie,bo uciska na nerwy i powoduje ból + zmiany w odcinku piersiowym i lędźwiowym, również wypukliny i przepukliny dysków. Zlecono mi rehabilitację, którą odbyłam prywatnie, zakup poduszki ortopedycznej i leczenie lekami zwiotczającymi mięśnie i przeciwbólowymi,ale z uwagi na charakter choroby rehabilitacja będzie procesem ciągłym i nie zakończonym. Czy mam w tej sytuacji szansę na wypłatę odszkodowania?jakie dokumenty powinnam w związku z tym zgromadzić, chodzi mi głównie o proces rehabilitacji, który tak jak zaznaczyłam będzie procesem doraźnym już zawsze?z góry dziękuję za pomoc
Michal_
Od kogo i z jakiego tytułu chcesz uzyskać odszkodowanie?
madziorek246
od ubezpieczyciela na życie ing, z tytułu uszczerbku na zdrowiu w wyniku urazu...
Michal_
Z Twojego opisu nie wynika aby doszło do urazu?
madziorek246
Przyczyną dolegliwości mógł być uraz spowodowany jazdą motocyklem + praca przy biurku (niewłaściwy fotel+pozycja+stres powodujący napięcie mięśni)
Michal_
To nie jest uraz ale raczej choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa - choroba cywilizacyjna naszych lat.