luna15 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Czy mozecie pomoc? Podczas wyjazdu i ubezpieczenia w trakcie jego trwania doznalam zlamania kostki przysrodkowej stawu skokowego lewego. Gips na okres 6 tygodni. Czywiscie pelna dokumentacja medyczna i opieka 2 ortoedow wraz z RTGOczywiscie podczas komisji ortopeda - ogladajac zdjecie uznal ze on to w ogole na zdjeciu to nie widzisz zlamania -przyznano mi 5 % uszczerbku i mimo uplywu kilku tygodni dalej kostka boli. CZy moglibyscie powiedziec jak mozna odwolywac sie od tej decyzji i czy w ogole jest sens ? Sprawa dotyczy AXA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luna15 Opublikowano 20 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 ubezpiecznie NNW zwrot kosztow leczenia do 1000zl NNW 50000.zl Z tego co wiem jest to najbogatsza opcja na ubezpiecznie wyjazdu w AXA na terenie Polski . Okolicznosc to upadek podczas schodzenia z gory. Zlamanie kostki przysrodkowej stawu skokowego - stluczenie biodra . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariolka_6754 Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Witam serdecznie. Miałam wypadek w pracy i złamałam kostkę. Protokół BHP wskazuje na brak dochowania przepisów BHP przez pracodawcę, więc mogę się starać o odszkodowanie z ZUS i OC pracodawcy. Na jakie odszkodowania mogę liczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Witam serdecznie Pani Luna15, jeżeli chodzi o ubezpieczenia NNW to rządzą się one swoimi prawami, więc wszystko zależy od zawartej polisy i dołączonych do niej Ogólnych Warunków Ubezpieczenia. W nich znajduje się tabela uszczerbku na zdrowiu, w której wskazane są przedziały uszczerbku możliwe do uzyskania w razie urazu. Lekarz orzecznik stwierdza uszczerbek na zdrowiu - ale oczywiście może się on mylić. Radzę odwołać się od decyzji ubezpieczyciela i jeszcze raz dokładnie opisać negatywne skutki zdrowotne. Wysyłam też Pani artykuł dotyczący urazu nóg - może znajdzie tam Pani przydane informacje o swoim urazie. Życzę zdrowia i powodzenia a w razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izabela Praska Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Witam serdecznie Pani Mariolu_6754, po wypadku przy pracy może Pani uzyskać jednorazowe odszkodowanie z ZUS oraz z OC pracodawcy jeśli stwierdzono jego winę w zdarzeniu. Polecam lekturę naszego Vademecum dotyczącego uzyskania odszkodowania z ZUS oraz Vademecum uzyskania odszkodowania z OC pracodawcy. Znajdzie tam Pani odpowiedzi na najczęściej zadawane przez poszkodowanych pytania. Do do samych urazów, to wysokość odszkodowania zależy od wysokości przyznanego uszczerbku na zdrowiu. Zależy on od wielu czynników takich jak miejsce złamania, leczenie, przebyte zabiegi i rehabilitacja, stan zdrowia po zakończeniu leczenia i wiele innych. ZUS za 1% uszczerbku na zdrowiu przyznaje 917 zł a ubezpieczyciel OC 1500-2000 zł. Dodatkowo z polisy OC pracodawcy może się Pani starać dodatkowo o zwrot kosztów leczenia, dojazdów, opieki czy zwrot utraconych dochodów. Polecam lekturę naszego artykułu o urazach nogi - może będzie pomocny w ustaleniu uszczerbku. Życzę powodzenia i dużo zdrowia. W razie dalszych pytań zapraszam do kontaktu. Pozdrawiam, Izabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi